Verkkouutiset

”EU-jäsenyyttä ei kyseenalaisteta”

Maahanmuutto on avain EU:n talouskasvuun, sanoi Miapetra Kumpula-Natri, kun eduskunta alkoi käsitellä hallituksen EU-selontekoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomi pysyy jatkossakin EU:n jäsenenä, linjaavat hallitus ja eduskunnan suuri valiokunta.

– Unionin jäsenyyttä ei kyseenalaisteta. Jäsenyytemme on kypsä arvioimaan, miten unioni saadaan vielä toimivammaksi, sanoo suuren valiokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Miapetra Kumpula-Natri (sd.).

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Eduskunta käsittelee parhaillaan hallituksen EU-selontekoa, jossa asetetaan Suomen EU-jäsenyyttä koskevat tavoitteet.

Kumpula-Natrin mukaan EU:n haaste tulevaisuudessa on eriytyminen, ei enää pelkkä eritahtisuus. Hänen mielestään tämä johtaa EU:n hajoamiseen, mikä ei ole Suomen etu.

Avain kehityksen kääntämiseen on reaalitalouden saattaminen kasvu-uralle, Kumpula-Natri sanoo. Tässä auttaa maahanmuutto, joka hänen mukaansa johtaa talouskasvuun.

– Se johtaa kasvuun, paitsi työvoiman tarjonnan ja kulutuskysynnän voimistumisen kautta, myös vaikeasti ennakoitavien tulijoiden ja kantaväestöjen tietojen, taitojen sekä kulutus- ja tuotantotottumusten kohtaamisesta seuraavien luovien prosessien kautta, Kumpula-Natri muotoilee.

Valiokunta kuuli selonteon käsittelyn aikana peräti 82:a asiantuntijaa. Valiokunta haluaa myös osallistua Suomen komissaarinimitykseen, kun tehtävä aikanaan tulee jakoon.

– Valiokunta kuulee Suomen komissaariehdokasta, sanoo Kumpula-Natri.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)