Verkkouutiset

EK:n mukaan budjettiriihessä keskityttävä työllisyyttä ja elinvoimaisuutta nostaviin toimiin

Elinkeinoelämän Keskusliitto haluaa, että digitalisaation mahdollisuuksia hyödynnetään työllisyyspalveluissa ja lupaprosesseissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Elinkeinoelämän Keskusliitto lähettää tiedotteessaan terveiset hallituksen budjettiriihelle. EK:n mukaan Suomen velkaantumiskehitys tulee saada taittumaan vaalikauden aikana. Liitto pitää erityisen tärkeänä, että hallituksen budjettiriihessä keskitytään työllisyysastetta nostaviin rakenneuudistuksiin sekä julkisen sektorin toiminnan tehostamiseen.

EK haluaa ensinnäkin alentaa kannustinloukkuja. Alentaminen toteutettaisiin muun muassa työtuloverotuksen, päivähoitomaksujen ja asumisen tukemisen muutoksilla. Ehdotuksen mukaan hallitus käynnistää valmistelun ja tekee periaatepäätöksen, jonka mukaan efektiiviset marginaaliveroasteet alenevat pahimmissa kannustinloukuissa olevilta vähintään 10 prosenttiyksikköä.

Digitalisaation mahdollisuuksien hyödyntäminen työn ja työttömyysturvan yhteensovittamiseksi on myös EK:n listalla. Liitto haluaa muun muassa lisätä sähköistä tiedonsiirtoa ja digitalisoida työnvälityksen palveluprosesseja. EK haluaa varmistaa, että julkinen työnvälitys toimii yhteistyössä yksityisen työnvälityksen kanssa. Lisäksi liitto haluaa sähköistää yritysten investointeihin kytkeytyvät lupaprosessit.

EK haluaa myös laajentaa sekä työkokeilun että oppisopimuksen käyttöä niihin yrityksiin, joissa on osa-aikaisia, lomautettuja tai takaisinottovelvollisuuden piirissä olevia työntekijöitä. Koulutukselle liitto ei halua lisäleikkauksia.

EK haluaa lisätä talouden kasvua kasvattamalla pk-yritysten viennin mahdollisuuksia. Lisäksi se haluaa muun muassa palkkatuen vaikuttavuutta parannettavan asettamalla palkkatukijakson työssäolon matalalle. EK kannattaa myös Guggenheim Helsinki -museon rakennuttamista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)