Verkkouutiset

Juho Eerola: Afganistan-sopimus ehkäisee vääristä syistä Suomeen hakeutumista

Eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtajan mukaan palautussopimus Afganistanin kanssa on erinomainen saavutus.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Vain noin 30 prosenttia Suomeen tulleista afganistanilaisista on saanut turvapaikan Suomesta. Toivottavasti sopimus saadaan toimimaan myös käytännössä. Meillä on Afganistanista nyt virallinen lupaus, että palautetut ihmiset otetaan vastaan, perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola toteaa tiedotteessaan.

Hallitus tiedotti tänään Suomen tehneen Afganistanin kanssa yhteistyöpöytäkirjan afganistanilaisten turvapaikanhakijoiden paluusta ja palauttamisesta.

Sisä- ja ulkoministeriöiden tiedotteen mukaan yhteistyöpöytäkirja vahvistaa sekä turvapaikanhakijoiden vapaaehtoiseen paluuseen että pakkopalautuksiin liittyviä viranomaismenettelyjä. Eerola luonnehtii pöytäkirjaa palautussopimukseksi, josta ”on neuvoteltu jo pitkään”.

– Vasta hallitus, jossa perussuomalaiset on mukana, sai sopimuksen aikaan. Pidän tätä erinomaisena saavutuksena. Kiitokset kuuluvat niin sisäministeriölle, ulkoministeriölle kuin maahanmuuttovirastolle, Eerola sanoo.

Hänen mukaansa virallinen sopimus ehkäisee omalta osaltaan Suomeen hakeutumista muista kuin omaan turvallisuuteen liittyvistä syistä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)