Verkkouutiset

Perussuomalaisten uusi ryhmä esittää parlamentin johtoon muslimia

Perussuomalaiset päätti viime viikolla siirtyä euroskeptisestä EFD-ryhmästä oikeistolaiseen Euroopan konservatiivien ja reformistien ryhmään (ECR).
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisten mepit Jussi Halla-aho ja Sampo Terho istuvat uudessa parlamentissa ECR-ryhmässä. Sen ytimen muodostavat brittikonservatiivit. Ryhmään liittyy myös Tanskan oikeistolainen kansanpuolue.

Euractiv-sivuston mukaan ECR-ryhmä esittää parlamentin puhemieheksi brittiläistä Sajjad Haider Karimia. Karim on ensimmäinen Iso-Britanniasta europarlamenttiin valittu muslimi. Hän on toiminut europarlamentaarikkona vuodesta 2005.

Kirjeessään muiden europuolueiden päättäjille pakistanilaistaustainen, mutta Britanniassa syntynyt Karim sanoo Euroractivin mukaan, että maailman mielikuva EU:sta on tahriintunut toukokuun lopun eurovaalien jälkeen ääripuolueiden nousun vuoksi.

Karimin mahdollisuuksia parlamentin puhemieheksi pidetään Euractivin mukaan heikkoina. Puhemiehen paikka on yksi EU:n niin kutsutuista kärkipaikoista, joiden jakamisesta päätetään eurovaalien jälkeen. Puhemiehen paikoista on viime vaaleissa sovittu kahden suurimman puolueryhmän, keskustaoikeistolaisen EPP:n ja sosiaalidemokraattisen S&D:n, kesken.

Iso-Britannian konservatiivipääministeri David Cameron vastustaa EPP:n kärkiehdokas Jean-Claude Junckerin valintaa uuden komission puheenjohtajaksi. Myös tämän katsotaan heikentävän brittien mahdollisuuksia EU:n kärkipaikoille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)