Verkkouutiset

Demarinuoret: Kaikille viikko sairaslomaa omalla ilmoituksella

Demarinuoret kannattaa työterveyslaitoksen suositusta sairasloman omailmoitusajan pidentämisestä yhteen viikkoon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Työterveyslaitoksen tuoreen tutkimuksen mukaan tämä olisi kannattavaa sekä työnantajan että työntekijän kannalta. Nykyisin raja on yleensä kolme päivää, jonka jälkeen vaaditaan lääkärintodistusta poissaolosta.

– Omailmoitusajan pidentäminen palvelisi sekä työnantajaa että työntekijää. Työnantaja säästäisi turhissa lääkärikuluissa ja työntekijän ei tarvitsisi juosta vastaanotolla perusflunssan takia. Lisäksi omavastuuajan pidentäminen vähentäisi lyhyiden sairaslomien määrää sekä niiden kestoa, sillä omailmoituksella töihin palataan usein nopeammin kuin lääkärintodistuksella, sanoo Demarinuorten puheenjohtaja, kansanedustaja Joona Räsänen.

Demarinuoret aikoo näyttää esimerkkiä ja ottaa käyttöön pidemmän omailmoitusajan.

– Haluamme kannustaa suomalaisia yrityksiä tarttumaan tähän mahdollisuuteen. Luottamus on hyvän työpaikan ja terveen työyhteisön tärkein tekijä. Kun ihmisiin luotetaan, he vastaavat takaisin luottamuksella. Tämä on myös sitä järkevää normien purkamista, sanoo Räsänen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)