Verkkouutiset

Biaudet ja Blomqvist Välimeren pakolaiskriisistä: Suomi ei voi seurata sivusta

Rkp:n kansanedustajat Eva Biaudet ja Thomas Blomqvist paheksuvat päätöstä sisällyttää Välimeren pakolaiset Suomen olemassa olevaan pakolaiskiintiöön.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Rkp:n kansanedustajat Eva Biaudet ja Thomas Blomqvist ovat sitä mieltä, että hallitus pakoilee vastuutaan Välimeren pakolaiskriisistä.

Hallituksen EU-ministerivaliokunta otti tänään kantaa EU-komission ehdotukseen jakaa vastuu Välimeren pakolaisista tasaisemmin jäsenvaltioiden kesken. Ministerivaliokunnan kanta on, että Suomelle osoitetut 792 Välimeren pakolaista sisällytettäisiin Suomen olemassa olevaan pakolaiskiintiöön. Näin ollen Suomi ei olisi lisäämässä vastuutaan.

Thomas Blomqvist jätti tänään eriävän mielipiteen kun eduskunnan hallintovaliokunta käsitteli Välimeren pakolaiskysymystä.

– Suomi ei voi vain hiljaa seurata sivusta samalla, kun ihmiset hukkuvat Välimerellä. Suomen kaltaiselle hyvinvointivaltiolle noin 800 hädässä olevan ihmisen vastaanottaminen on loppujen lopuksi hyvin vaatimaton luku, jos verrataan esimerkiksi Ruotsiin tai Saksaan, toteaa Blomqvist.

Blomqvistin lisäksi vihreiden ja vasemmistoliiton edustajat äänestivät hallituksen linjaa vastaan. SDP sen sijaan äänesti hallituksen linjan mukaisesti.

Myöhemmin iltapäivällä suuri valiokunta päätti eduskunnan lopullisen kannan. Suuressa valiokunnassa Eva Biaudet kannatti Vihreiden muutosehdotusta. Biaudetin mukaan ei ole eettisesti kestävää, että Suomi sisällyttää Välimeren pakolaiset jo olemassa olevaan vuosittaiseen 1050 pakolaisen kiintiöön.

– On epäinhimillistä jäättä vastuunkanto tästä pakolaiskriisistä muiden eurooppalaisten länsimaiden harteille. Suomen tulisi nyt osoittaa lähimmäisenrakkautta, Biaudet toteaa.

Sekä Blomqvist että Biaudet korostavat, että Suomen tulee olla aktiivinen, solidaarinen ja vastuuta kantava jäsen EU:ssa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)