Verkkouutiset

SDP:n Backman tyytyväinen arvioon pakotevaikutuksista

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backmanin mielestä on hyvä, että VATT, Suomen Pankki ja valtiovarainministeriö ovat tehneet realistisen arvion Venäjä-pakotteiden ja vastapakotteiden vaikutuksista Suomen talouteen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Julkisuudessa on ollut paljon erilaisia arvioita pakotteiden vaikutuksesta. On hyvä, että asiaan saatiin nyt uskottava selvitys, Jouni Backman toteaa.

Venäjä-pakotteiden seurauksena Suomen elintarvikeviennin Venäjälle arvioidaan putoavan alle neljännekseen normaalitilanteesta. Venäjän tuontikiellon vaikutus kokonaistuotantoon on noin 0,1 prosenttia ja kokonaistyöttömyyteen melko pieni.

Backman arvioi, että näiden lukujen perusteella ei ole syytä tehdä isoja muutoksia hallituksen talouspolitiikkaan.

– Toimenpiteitä kasvun ja työllisyyden vahvistamiseksi on kuitenkin edelleen jatkettava. Erityisen tarpeellisia ovat nopeasti vaikuttavat julkiset investoinnit sekä pieni- ja keskituloisten kotitalouksien ostovoiman vahvistaminen, hän sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)