Verkkouutiset

Paavo Arhinmäelle tuli tuskanhiki

"Hallitusohjelmaa lukiessa nousi tuskanhiki otsalle. Se oli karmeampaa luettavaa, kun saattoi edes etukäteen pelätä", kirjoittaa vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki blogissaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Näissä talkoissa hyväosaiset tyytyvät juomaan kahvia ja katselevat hommien edistymistä, kun pieni- ja keskituloiset raatavat, Paavo Arhinmäki kommentoi blogissaan hallitusohjelmaa.

Hän toteaa, että työttömien, eläkeläisten ja sairauspäivärahojen indeksit jäädytetään.

. Tämä tarkoittaa sitä, että asumisen, ruuan ja lääkkeiden kallistuessa tätä ei hyvitetä vaan rahaa on entistä vähemmän käytössä. Tämän päälle vielä ansiosidonnaiseen päivärahaa leikataan arviolta 10 prosentilla, vuorotteluvapaata leikataan ja sairauspäivärahan korvausastetta leikataan.

– Päivähoidon ryhmäkokoja kasvatetaan ja subjektiivista päivähoito-oikeutta rajataan sekä esiopetuksen rinnalla aletaan tarjota maksullista kerhotoimintaa varhaiskasvatuksen sijaan. Peruskoulun luokkakokoja kasvatetaan, lukioista ja ammatillisista oppilaitoksista leikataan, yliopistoindeksi jäädytetään. Opintotukea leikataan ja lapsilisien sekä opintotuen indeksikorotus lakkautetaan kokonaan, Arhinmäki listaa.

Arhinmäki toivoo, että voisi sanoa jotain positiivista ja rakentavaa hallitusohjelmasta, esimerkiksi perustulokokeilusta.

– Mutta hallitusohjelma on kerta kaikkiaan niin karmeaa luettavaa, että valitettavasti en pysty sieltä juurikaan positiivista kaivamaan. Ja tämäkin listaus on vain nopea pintaraapaisu siitä, miten pieni- ja keskituloisia nyt kuritetaan, hän katsoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)