Sirkka-Liisa Anttila: Suomen ajelehtiminen kohti taloudellista kestämättömyyttä on nyt katkaistu

Keskustan kansanedustaja odottaa budjettiriihestä pieni- ja keskituloisten asemaa sekä sosiaalista oikeudenmukaisuutta kohentavia päätöksiä.

  • LKS 20160601 Keskustan kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila naisten äänioikeuden 110-vuotisjuhlaistunnossa eduskunnassa Helsingissä 1. kesäkuuta 2016. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

    Sirkka-Liisa Anttila.

    ()

Kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttilan (kesk.) mukaan Suomen talous on vihdoinkin kääntynyt vahvalle kasvu-uralle Juha Sipilän (kesk.) hallituksen määrätietoisten toimenpiteiden johdosta. Hänen mukaansa ennusteet ovat Suomen taloudesta ja työllisyydestä valoisampia kuin aikoihin.

– Suomen ajelehtiminen kohti taloudellista kestämättömyyttä on nyt katkaistu. Hyvin hoidettu talous on vakaan yhteiskunnan kivijalka, Anttila sanoo tiedotteessaan.

Hän kertoo odottavansa elokuun lopussa pidettävältä hallituksen budjettiriiheltä nyt erityisesti pieni- ja keskituloisten asemaa sekä sosiaalista oikeudenmukaisuutta kohentavia päätöksiä.

– Keskusta on esittänyt esimerkiksi takuueläkkeen korotusta n. 50 eurolla.

Anttila pitäisi myös hallituksen syksyllä 2015 päättämän määräajan päähänsä tulleen ns. solidaarisuusveron ennallaan. Hänen mukaansa palaaminen solidaarisuusveron aiempaan tasoon olisi täysin väärä viesti työmarkkinoille.

– Kun muilta vaaditaan vastaantuloa, pitää hyvätuloisten edes jotenkin olla mukana.

Budjettiriihen päätöksillä on hänen mukaansa myös huolehdittava kilpailukyvystä, jotta myönteistä talous- ja työllisyyskehitystä sekä yrittämisen edellytyksiä voidaan Suomessa vahvistaa.

– Se on tehokas lääke torjumaan eriarvoistumista ja syrjäytymistä, joka koskee erityisesti nuoria ja pitkäaikaistyöttömiä.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.