Verkkouutiset

Antti Rinne ei suostu naulaamaan eläkekantaansa ensi vaalikaudelle

SDP:n puheenjohtajaehdokas Antti Rinne ei kuitenkaan poissulje eläkeiän nostoa eikä Nato-kysymystäkään.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

SDP:n puheenjohtajaksi pyrkivä ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne ei poissulje eläkeiän nostoa ensi vaalikaudella. Hän ei myöskään pidä automaattisena, että eläkeikää tulisi tuolloin nostaa.

– Tällä hetkellä näyttää ainakin siltä, että suomalaisten elinajanodote nousee. Jos meillä on vahva näyttö siitä, että työllisyysaste on oikeasti nousemassa ja tämän lisäksi konkreettisia toimia työelämän laadun parantamiseksi, myös eläkeiän nostosta pitää keskustella, Rinne sanoo Nykypäivän haastattelussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Ette siis poissulje tuolloin eläkeiän nostoa?

– En poissulje tällä hetkellä mitään sellaisia asioita, joilla saadaan Suomen talouskasvu nousuun ja lisää työllisyyttä.

Rinne puolustaa kuitenkin SDP:n tähänastisia eläkelinjauksia:

– Minusta on ollut hyvä, että Jutta Urpilainen ja SDP ovat pitäneet kiinni siitä, ettei eläkeikää nosteta tällä vaalikaudella, koska se on mahdollistanut keskustelun tästä työllisyysasteesta ja työelämän laadusta. Näin on luotu painetta myös työnantajien suuntaan, Rinne arvioi.

Rinne ei myöskään poissulje Nato-jäsenyyden valmistelua tai siitä päättämistä ensi vaalikaudella.

– Kantani on tällä hetkellä se, että paras vaihtoehto Suomen kannalta olisi jatkaa nykylinjalla eli olla kuulumatta mihinkään sotilasliittoon. Mutta jos löytyy paljon perusteltuja argumentteja, joiden takia sitä pitää uudelleen arvioida, niin sitten sitä pitää uudelleen arvioida.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)