Verkkouutiset

Antti Rinne linjasi SDP:n ulkopolitiikkaa: Venäjän kanssa hyvät suhteet, USA:ta pitää opastaa

SDP:n puheenjohtaja rauhoittaisi Itämeren tilannetta turvallisuuspoliittisella yhteistyöllä Ruotsin kanssa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Venäjä on naapurimme, jonka kanssa on järkevää ja hedelmällistä pitää hyviä suhteita sekä EU:n kautta että kahdenvälisesti, Antti Rinne totesi linjapuheessaan SDP:n puoluekokouksen viimeisenä päivänä sunnuntaina.

Rinteen mukaan Itämeri on rauhan meri, jonka turvallisuuden eteen Suomen pitää työskennellä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Turvallisuuspoliittisen yhteistyön tiivistäminen entisestään toisen sotilasliittoihin kuulumattoman maan Ruotsin kanssa saattaisi vähentää jännitteitä ja epäluuloja lähialueillamme, Rinne totesi.

Yhdysvaltojen kehityksestä Rinne oli huolissaan.

Donald Trumpin ensimmäisten päivien päätökset ovatkin ehtineet sysätä maailman pimeiden aikojen partaalle, Rinne totesi.

Hän sanoi pitävänsä viheliäisimpinä päätöksiä ”hätää pakenevien ihmisten maahantulon kieltämisestä”. Rinne arvosteli puheessaan Yhdysvaltoja myös sisäänpäin ja protektionismiin käpertymisestä.

– Kaupan esteiden purkaminen on poistanut köyhyyttä kaikkialta maailmasta. Kansanvaltaa kunnioittava vapaa kauppa tarvitsee nyt kipeästi puolustajiaan, Rinne sanoi.

Hän näki Trumpin valinnan synkkänä uutisena myös ilmastonmuutoksen torjunnalle.

– Eurooppalaisten johtajien on nyt syytä vakavasti muistuttaa Amerikan serkkujaan, millaisella tiellä he ovat, Rinne sanoi.

Hänen mielestään Suomen on pidettävä suunsa auki maailman kriisien ratkaisuissa.

– Ihmisoikeuksien loukkaukset on tuomittava – riippumatta siitä, ketkä niitä tekevät. SDP haluaa palauttaa Suomen aktiiviseksi ulkopolitiikan toimijaksi niin Euroopassa kuin kansainvälisestikin, Rinne kiteytti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)