Verkkouutiset

Kreikkalaiset kahmineet etuja valehtelemalla olevansa köyhiä, sokeita, satavuotiaita

Veronkierrosta kiinni jääneet ateenalaiset hamstrasivat suojia peittääkseen uima-altaansa ilmakuvista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

James Angeloksen uutuusteos The Full Catastrophe: Travels Among the New Greek Ruins kertoo Angeloksen matkoista ”uuden Kreikan raunioilla”.

Angelos aloittaa paljon uutisoidusta Zakynthosin ”sokeiden saaresta”, jossa kaksi prosenttia väestä ilmoitti olevansa sokeita. Heitä oli yhdeksän kertaa enemmän kuin samankokoisessa väestössä keskimäärin. Sokeat saivat 724 euroa joka toinen kuukausi.

650 ”sokeasta” 600:lla olikin aivan hyvä näkökyky ja yleensä myös ajokortti. Toisestakin vastaavasta saaresta on uutisoitu.

Kun Kreikassa rajoitteisina etuja saaneiden tuli henkilökohtaisesti ilmoittautua viranomaisille, jätti 36 000 tulematta. Kreikka säästi tuolloin 100 miljoonaa euroa vuodessa.

Toinen vastaava ryhmä olivat yli 8 500 kreikkalaista, jotka olivat ilmoittaneet olevansa yli satavuotiaita.

Kaikkiaan löydettiin yli 40 000 tarkoituksellisesti virheellistä eläkeilmoitusta.

Kreikassa oli vain 5 000 ihmistä, jotka ilmoittivat tienaavansa 120 000 euroa vuodessa. Mitä hienoimmissa taloissa asuvat asianajajat ja lääkärit ilmoittivat saavansa 15 000 euron vuosituloja.

Daily Mailin mukaan Ateenan metro on ollut käytännössä ilmainen, sillä lipun ostaminen perustui vapaaehtoisuuteen. Vain harvat ostivat lipun.

Ateenassa oli ilmoitettu 300 uima-allasta, joista joutui maksamaan veroa. Google Earthin ilmakuvat paljastivat, että oikea uima-altaiden määrä oli ehkä 20 000. Uima-altaiden peittäviä suojia ryhdyttiin ostamaan kovalla kiireellä.

Kirja kertoo myös Kreikan valtiovarainministeriön työntekijästä Savvas Saltouridisista. Hän ampui kaupunkinsa pormestarin ja joutui vankilaan. Palkka kuitenkin juoksi yhä hänelle ja hänen rikostoverilleen.

Kirjailija James Angeloksen esittäessä huijareiden rankaisemista viranomainen vastasi hänelle, että ehkä puolet Kreikasta pitäisi silloin laittaa vankilaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)