Verkkouutiset

Anne-Mari Virolainen päästöneuvotteluista: Luokan priimukseksi ei saa aina sinisilmäisesti pyrkiä

Eduskunnan suuren valiokunnan puheenjohtaja Anne-Mari Virolainen (kok.) patistaa Suomea huolehtimaan edunvalvonnastaan teollisuuden uusien päästörajojen osalta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Komission alainen Euroopan IPPC-toimisto on valmistellut uusia rajauksia suurten voimalaitosten päästöarvoihin. Asia ratkeaa lokakuussa EU:n komission alaisen foorumin käsitellessä suurten polttoainelaitosten vertailuasiakirjaa eli LCP-Bref -pakettia.

– Suomi on esittänyt muutosehdotuksia ja varaumia, mutta tarvitsee tukea näkemyksilleen muilta EU-mailta. Nyt on aika vaikuttaa suomalaisen teollisuuden toimintaedellytysten puolesta, Anne-Mari Virolainen vaatii.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hänen mukaansa komission vertailuasiakirjojen tavoite ympäristönsuojelun edistämisestä ja EU:n ympäristölupakäytäntöjen yhtenäistämisestä on tärkeä, ja Suomi on sitoutunut siihen. Neuvotteluissa on kuitenkin huolehdittava, etteivät päästörajoitukset sorsi kotimaisia polttoaineita kivihiilen sijaan, Virolainen muistuttaa.

– Paineet komission esityksissä kohdistuvat Suomessa käytettäviin kotimaisiin polttoaineisiin, kuten puuhun ja turpeeseen, joilla on merkittävä työllistävä vaikutus. Tuntuu kohtuuttomalta, että kivihiili pääsisi näissä esityksissä kotimaisia polttoaineita vähäisimmillä päästöarvojen kiristyksillä, hän sanoo.

Virolaisen mukaan suomalaisten on nyt terästäydyttävä kotimaisen teollisuuden toimintaedellytyksen turvaamiseksi.

– Teollisuuden kilpailukyvyn osalta piru piilee usein yksityiskohdissa. Ministeri (Kimmo) Tiilikaisella (kesk.) on nyt näytön paikka Suomen edunvalvonnassa. Päästörajojen osalta Suomen tulee huolehtia velvoitteistaan, mutta luokan priimukseksi ei saa aina sinisilmäisesti pyrkiä, Virolainen toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)