Verkkouutiset

”Suomen pitää tarjota pakolaisille mahdollisuus ihmisarvoiseen elämään”

Nuorisotyön palvelu- ja vaikuttajajärjestö Allianssin mukaan rajojen sulkemisen sijaan pakolaisille on löydettävä kestäviä keinoja hakea turvapaikkaa lähtömaissaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Allianssin mukaan Euroopan humanitaarisen tilanteen nopea kurjistuminen on pysäytettävä, ja rajojen sulkemisen sijaan pakolaisille on löydettävä kestäviä keinoja hakea turvapaikkaa lähtömaissaan.

– Suomen pitää tarjota pakolaisille mahdollisuus ihmisarvoiseen elämään. Emme voi uhrata inhimillisyyttä vihapuheelle ja muukalaispelolle, toteaa Allianssin puheenjohtaja Eero Rämö tiedotteessaan.

Vastaanottajamaissa tapahtuvien pikaisten toimenpiteiden lisäksi Suomen ja EU:n on Allianssin mielestä panostettava konfliktien ennaltaehkäisyyn ja rauhan edellytysten luomiseen pakolaisten lähtömaissa.

Järjestön mukaan budjettileikkaukset kehitysyhteistyöhön ja etenkin konfliktialueilla toimivien kansalaisjärjestöjen avustuksiin vaikeuttavat heikoimmissa asemissa olevien naisten, lasten ja vammaisten eteen tehtyä työtä.

– Lyhytnäköiset leikkaukset kehitysapuun pakottavat järjestön mukaan kansalaisjärjestöt luopumaan tärkeistä hankkeista, joiden käynnistäminen alusta on suhteettoman kallista tai jopa mahdotonta, Allianssin tiedotteessa huomautetaan.

Vaakalaudalla on järjestön mukaan Suomen maine luotettavana ja vastuullisena yhteistyökumppanina sekä rauhaa rakentavana maana.

– Allianssi vaatii hallitukselta kestäviä ratkaisuja ja välittömiä toimia inhimillisyyden palauttamiseksi Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan keskiöön, järjestön tiedotteessa todetaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)