Verkkouutiset

AKT:n Piirainen vaatii: Hallituksen vedettävä pois kabotaasiesityksensä

Hallituksen on vedettävä pois esityksensä kansallisten kabotaasisäännösten poistamisesta Suomen tavaraliikennelaista, vaatii Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen (sd.).
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hän ihmettelee hallituksen kiirettä avata kabotaasiliikenne. Suomen tulee tarvittaessa puolustaa lainsäädäntöään EU-tuomioistuimessa.

Marko Piirainen korostaa, että kaikki kuljetusalan järjestöt ovat yhtä mieltä siitä, ettei Suomen tule taipua EU-komission uhkailun edessä ja muuttaa vapaaehtoisesti kansallista tavaraliikennelakiaan.

AKT, ALT ja SKAL ovat lähettäneet kansanedustajille yhteisen kirjelmän, jossa ne vetoavat suomalaisen kuljetuselinkeinon toimintaedellytysten puolustamiseksi.

– Jos hallituksen esitys menisi läpi eduskunnassa, se olisi kuolinisku suomalaiselle kuljetuselinkeinolle. Samalla se passittaisi suomalaiset raskaan liikenteen kuljettajat työttömien jonoon.

– Lakimuutos lisäisi oleellisesti harmaata taloutta kuljetuksissa. Samalla verotulot vähenisivät ja työttömyysmenot kasvaisivat. Liikenneturvallisuus uhkaa heikentyä, jos hallitus saa tahtonsa läpi, listaa Piirainen.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtmanin mukaan SDP:n ryhmä ottaa järjestöjen vetoomuksen vastaan ja toimii kaikin tavoin, ettei lakialoite etene eduskunnassa.

– Nyt tarvitaan kansanliike suomalaisen kuljetuselinkeinon puolesta, sanoi Lindtman.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)