Verkkouutiset

Tutkimus: puolueuskollisia äänestäjiä vain neljännes väestöstä

Kunnallisalan kehittämissäätiön tuoreen haastattelututkimuksen mukaan vain joka neljäs äänestäjä on puolueuskollinen. Uskollisimpia ovat kokoomuksen ja SDP:n kannattajat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kunnallisalan kehittämissäätiön TNS Gallupilla teetättämän haastattelututkimuksen mukaan tietyn yhden puolueen kannattajaksi itsensä luokittelee 24 prosenttia väestöstä. Vastaavasti noin viidennes kansasta ei ole minkään puolueen kannattajia.

Puolueuskollisuus vaihtelee niin puolueen, kuin iänkin mukaan. Vanhimmista heitä on noin kolmannes ja nuorista vain alle viidennes. Suhteellisesti uskollisimpia ovat kokoomuksen (39%) ja SDP:n (41%) kannattajat. Suurista puolueista sekä perussuomalaiset (26%) että keskusta (22%) jäävät selvästi.

Suhteellisesti eniten häilyviä tukijoita on vihreillä. Myös keskustan kannattajien keskuudessa on keskimäärää enemmän liikkuvia äänestäjiä, jotka eivät avoimesti kannata mitään puoluetta ja voivat periaatteessa äänestää eri puolueita vaihtelevasti.

Perussuomalaisilla on tutkimuksen mukaan puolestaan selkeästi suhteellisesti eniten passiivisia äänestäjiä, heitä on lähes viidennes.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)