Verkkouutiset

”SDP:n kannanotto turvapaikanhakijoiden pakkopalautuksista oli vastuutonta lärväilyä”

Simon Elon mukaan jää epäselväksi, kannattaako vai vastustaako SDP hallituksen maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikkaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Demarien kannanotto turvapaikanhakijoiden pakkopalautuksien lopettamisesta oli vastuutonta lärväilyä. Kesäinen demari on jo täysin eri mieltä kuin keväinen demari, toteaa Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo tiedotteessaan.

Sosialidemokraattien, vasemmistoliiton, vihreiden ja Rkp:n puheenjohtajat vaativat keväällä yhteisessä kannanotossaan, että kaikki pakkopalautettavat turvapaikanhakijat voisivat saada tilapäisen oleskeluluvan. Elo korostaa, että kyseinen mahdollisuus poistettiin laista keväällä 2015.

Nyt kansanedustaja Eero Heinäluoma vaatii SDP:n eduskuntaryhmän kesäkokouksessa, että ”kyseenalaisin motiivein ja ilman hätää tulleet” turvapaikanhakijat täytyy palauttaa nykyistä nopeammin. Elon mukaan Heinäluoma vaatii toisin sanoen kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden nopeita pakkopalautuksia.

Elon mielestä SDP:n poukkoileva turvapaikkalinja on ihmetyttänyt ennenkin.

– Joulukuussa 2015 Antti Rinne (sd.) totesi, että hän on lukenut hallituksen turvapaikkapoliittiset toimenpiteet ja pitää niitä erittäin hyvinä. Näihin kuului muun muassa perheenyhdistämisen ehtojen tiukennus. Kesällä 2016 Rinne kertoi pitävänsä perheenyhdistämisen tulorajojen tasoa ”järjettömänä”, Elo kertoo.

– Mihin turvapaikkahakemusten tutkintaa edes tarvittaisiin, jos jokainen saisi jäädä Suomeen turvapaikkapäätöksestä riippumatta, kuten oppositiosta on esitetty, Elo ihmettelee.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)