Verkkouutiset

SDP:ltä turvallisuuspoliittinen kampanja: ”Suurin turvallisuushaaste on ilmastonmuutos”

SDP on käynnistänyt Turvallinen Suomi -nimellä kulkevan turvallisuuspoliittisen kampanjan julkaisemalla teemaan liittyvän videon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Videolla ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) kertoo näkemyksistään liittyen turvallisuuspolitiikan haasteisiin.

– Ilmastonmuutoshan on itse asiassa meidän suurin turvallisuushaasteemme, ja nyt meillä on parhaassakin tapauksessa ehkä muutama vuosikymmen aikaa sopeuttaa kaikki toimintomme maailmassa ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävän kehityksen vaatimuksiin, Tuomioja sanoo.

Hänen mukaansa voimapolitiikalla eli sotilaallisen voiman käyttämisellä ei enää nykyisessä maailmassa saavuteta sellaisia tuloksia kuin aiemmin.

– Pysyviä etuja ei sillä enää kukaan saavuta, Tuomioja sanoo.

Hänen mielestään Venäjästä pitää voida puhua avoimesti, ”mutta ei sillä tavalla, että demonisoidaan”.

Ei puhetta Natosta

Tuomioja ei kampanjavideolla ota suoraan kantaa Suomen mahdolliseen Nato-jäsenyyteen, mutta kertoo pitävänsä Suomen nykyisiä turvallisuusratkaisuja kestävänä pohjana.

– Me olemme Euroopan unionin jäsen. Se on myöskin tietty turvallisuuspoliittinen valinta. Meillä on toimiva kumppanuus Naton kanssa, meillä on oma itsenäinen puolustus ja meillä on koko ajan tiivistyvä yhteistyö puolustuksessa toisen sotilaallisesti liittoutumattoman maan, Ruotsin kanssa.

– Tämä on kyllä sellainen kestävä pohja, johon jatkossakin haluamme turvautua, Tuomioja linjaa videolla.

Tuomiojan mukaan ”Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan tehtävänä on suomalaisten turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistäminen”.

– Eikä tämä ole tehtävä, jota voi ulkoistaa kenellekään muulle. Jos me emme sitä tee, sitä ei tee kukaan muukaan, Tuomioja sanoo videolla.

Demarin mukaan Tuomioja ja eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma tekevät osana kampanjaa kuuden tilaisuuden kiertueen. Kampanjan luvataan näkyvän laajasti netissä, sosiaalisessa mediassa ja televisiossa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)