Verkkouutiset

HS: Vain harva perussuomalaisedustaja tuomitsee täysin Olli Immosen tekstin

Helsingin Sanomien tavoittamat perussuomalaisten kansanedustajat sanoutuvat irti Olli Immosen monikulttuurisuuden vastaisesta kielenkäytöstä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vain muutama perussuomalaisten kansanedustaja tuomitsee täysin kansanedustaja Olli Immosen (ps.) rajun hyökkäyksen monikulttuurisuutta vastaan.

Helsingin Sanomat tavoitti maanantaina puolueen 38 kansanedustajasta 22. Kaikki kirjoitusta kommentoineet sanoutuivat irti Immosen kielenkäytöstä.

Immonen kertoi viikonloppuna englanninkielisessä Facebook-päivytyksessään muun muassa unelmoivansa ”vahvasta, urheasta kansakunnasta, joka nujertaa painajaisen nimeltä monikulttuurisuus”.

Suurin osa lehden tavoittamista perussuomalaisten kansanedustajista ymmärtää Immosen monikulttuurisuuteen liittyvän huolen. Moni on pahoillaan siitä, että kärjistävä kirjoitus vaikeuttaa maahanmuuton ongelmista keskustelemisesta.

Eduskuntaryhmän ensimmäinen varapuheenjohtaja Ritva Elomaa sanoo kannattavansa vahvasti oman kansallisen kulttuurin säilyttämistä.

– Mutta en tykkää kenenkään halveeraamisesta. Käsitän, että hänen ajatuksensa on ollut hyvä ja kannatettava: suomalaisen kulttuurin säilyttäminen.

Jani Mäkelä on samoilla linjoilla. Hänen mukaansa suurimmat ongelmat Immosen kirjoituksessa liittyvät sanavalintoihin ja ajoitukseen. Asiat sinällään ovat Mäkelän mukaan puolueen ohjelman mukaisia.

Vesa-Matti Saarakkala, Maria Tolppanen ja Tom Packalén arvostelevat voimakkaasti Immosta. He ovat valmiita jopa harkitsemaan Immosen erottamista eduskuntaryhmästä.

Puolueen puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini kommentoi asiaa maanantaina Ilta-Sanomille. Soinin mukaan Immosen jatkosta puolueessa päättää ryhmäkokous.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho kertoi sunnuntaina HS:lle, että Immosen kirjoitusta aiotaan käsitellä eduskuntaryhmän ensimmäisessä kokouksessa kesätauon jälkeen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)