Verkkouutiset

Yrittäjäsanomat: Kansalaiset luottavat kärkipoliitikoista eniten Sauli Niinistöön ja Petteri Orpoon

Kohut ja hallituksen huopaaminen alkavat näkyä Juha Sipilän nauttimassa luottamuksessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Julkisuuskohut ja hallituksen soutaminen ja huopaaminen näkyvät pääministeri Juha Sipilän (kesk.) kannatuksessa, uutisoi Yrittäjäsanomat. Sipilän luotettuus on laskenut huomattavasti. Vuonna 2015 Sipilää luotettavana piti 28 prosenttia vastaajista, nyt vain 20.

Luotetuimmat kärkipoliitikot Kantar TNS:n luottamuspuntarissa olivat presidentti Sauli Niinistö ja valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.). Presidentti Niinistöä luotettavana pitää peräti 81 prosenttia vastaajista. Vastaava luku vuonna 2015 oli 77 prosenttia.

Istuvista puolueiden puheenjohtajista Petteri Orpon luottamus on omilla kymmenlukemillaan. Valtiovarainministeriä täysin tai jokseenkin luotettavana pitää peräti 30 prosenttia vastaajista. Orpon nauttima luottamus kumpuaa politiikan tutkija Ville Pitkäsen mukaan hyvästä tehtävien hoidosta ja suotuisista olosuhteista.

– Orpo on ollut puheenjohtajana verrattain lyhyen aikaa, ja hänen saamansa myönteiset arviot ennen puheenjohtajuutta ovat pysyneet, Pitkänen toteaa.

– Lisäksi hän on onnistunut pysymään kohujen ulkopuolella, eikä ole ollut toimintakykyyn liittyvien keskustelujen ytimessä.

Muista puheenjohtajista perussuomalaisten Timo Soinin luottamuslukema nousi 18 prosentista 21 prosenttiin ja sosialidemokraattien Antti Rinteen 17 prosentista 19 prosenttiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)