Verkkouutiset

Opiskelijajärjestöt tyrmäävät rakennepaketin koulutusleikkaukset

Toisen asteen opiskelijajärjestöt ovat pettyneitä hallituksen rakennepaketissa esittämiin leikkauksiin toisen asteen koulutuksesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto SAKKI ry, Suomen Lukiolaisten Liitto ja Finlands Svenska Skolungdomsförbund FSS rf. sanovat yhteisessä kannanotossaan, että hallituksen rakenneuudistuspaketissa esitetyt leikkaukset vaarantavat toisen asteen koulutuksen saavutettavuuden ja nuorten mahdollisuuden hakeutua kiinnostuksen mukaiseen koulutukseen.

Hallituksen esittämistä leikkauksista valtaosa kohdistuu oppilasverkostoon, jolloin toimipisteitä joudutaan sulkemaan ja opiskelua keskitetään isoihin yksikköihin. Tämä tarkoittaa järjestöjen mukaan sitä, että entistä suurempi osa nuorista joutuu muuttamaan peruskoulun jälkeen opiskelupaikan perässä pois kotoaan. Lisäksi köyhyysrajan alapuolella elävien nuorten määrä lisääntyy tämän johdosta.

Järjestöt moittivat hallitusta, että koulutukseen kohdistuvat leikkaukset kyseenalaistavat koko hallituksen kärkiohjelman nuorisotakuun. Lisäksi ne ovat täysin ristiriidassa hallituksen jatkuvasti korostamien työllisyyden tukemisen ja syrjäytymisen ehkäisemisen kanssa.

– Valtiovarainministeriön läpi runnomissa leikkauksissa on kokonaan unohdettu sosiaaliset ja terveyteen liittyvät näkökulmat. Nuorisotakuuta hehkuttava hallitus kompuroi omiin kinttuihinsa unohtamalla täysin sen elämäntilanteen, missä peruskoulun päättävät nuoret ovat toteavat SAKKI:n puheenjohtaja Aleksej Fedotov, SLL:n puheenjohtaja Daniel Sazonov ja FSS:n puheenjohtaja Karolina Lång.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)