Verkkouutiset

”Omaishoitajien hoitopalkkion verotus kohtuuton”

Kansanedustaja Pentti Kettunen/ps vaatii hallitukselta kiireellisiä toimenpiteitä omaishoitajille maksettavan hoitopalkkion verotuskäytännön muuttamiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Edustaja Pentti Kettunen vaatii tänään jättämässään kirjallisessa kysymyksessä hallitukselta tietoa verotusta koskevista toimenpiteistä, joilla hoitopalkkio omaishoidosta annetun lain tarkoittamalla tavalla tukisi eläkkeellä olevia omaishoitajia jaksamaan raskaassa ja usein äärimmäisen vaikeassa työssä.

– Nykyinen hoitopalkkioon kohdistuva verotus on eläkkeellä olevien omaishoitajien kannalta kohtuuton. Kun esimerkiksi pelkän kansan-eläkkeen varassa olevan eläkeläisen veroprosentti on 16 prosenttia, joutuu eläkeläisen maksamaan saamastaan noin 400 euron suuruisesta hoitopalkkiosta peräti 40 %, Kettunen sanoo.

Vuonna 2013 hoitopalkkion vähimmäistaso oli 374,51 euroa kuukaudessa. Penttisen mukaani kyse on erittäin pienestä korvauksesta hoitotyöhön – ja määrään nähden.

– Sen vuoksi, ja jos hoitopalkkion tarkoituksena on tukea omaishoitajaa jaksamaan raskaassa hoitotyössä, on hoitopalkkioon kohdistettava 40 %:n vero pientä eläkettä saavan kannalta täysin perusteeton.

Kansanedustaja Kettunen katsookin aiheelliseksi kysyä hallitukselta, aikooko se muuttaa lainsäädäntöä siten, että omaishoitajien tuki säädetään verovapaaksi

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)