Verkkouutiset

Lepomäki: Keskustan johtaminen tasokkaampaa – Stubb: Olen eri mieltä

Kokoomuksen puheenjohtajaehdokkaista Petteri Orpo ja Elina Lepomäki tekisivät asioita toisin kuin istuva puheenjohtaja Alexander Stubb.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen puheenjohtajaehdokkaat Elina Lepomäki, Petteri Orpo ja Alexander Stubb osallistuivat maanantaina pj-kiertueen neljänteen etappiin Turussa.

Paneelikeskustelu sai selvästi lisää vauhtia, kun Orpolta ja Lepomäeltä kysyttiin, mitä he tekisivät puheenjohtajana toisin kuin istuva puheenjohtaja Stubb.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Elina Lepomäen mukaan pitäisi pyrkiä määrätietoisesti palauttamaan kokoomuksen uskottavuus.

– Kun tässä ollaan viimeisen kymmenen vuoden aikana oltu hallitusvastuussa, niin emme ole pystyneet saamaan aikaan sellaisia kokoomuslaisia, rakenteellisia uudistuksia, joista me voisimme sanoa äänestäjille, että hei, teidän kuluttajansuoja on kohdillaan, Lepomäki totesi.

– Minun mielestäni meidän ei pidä hävetä olla kokoomuslainen. Meidän ei pidä mennä sen todistustaakan alle, jota yleinen valtavirta ja media yrittää meille asettaa, että tehän ette ole pienen ihmisen asialla. Mehän olemme päinvastoin nimenomaan jokaisen ihmisen asialla, emmekä aja sellaista hyvinvointivaltiota, joka toimii etujärjestöjen ehdoilla, hän jatkoi.

Alexander Stubbin mukaan nykyinen hallitus tekee kokoomuslaisempaa politiikkaa, kuin mikään edeltäjistään.

Lepomäeltä kysyttiin, voiko mikään enemmistöhallitus tehdä jonkin puoleen mukaista politiikkaa.

– Katsotaanpa nyt tätä hallituskautta. Minun mielestäni me teemme hyvin pitkälti pääministeri Juha Sipilän (kesk.) politiikkaa. Nämä keskeiset asiat, mitä tässä tehdään, vaikka maakuntahallinto ja yhteiskuntasopimus.

– Minun mielestäni puolueen johtaminen on kuin asiantuntijaorganisaation johtamista. Jokainen, joka puolueessa toimii, on omassa työssään ja omassa elämässään politiikan asiantuntija. Silloin se edellyttää mielestäni sitä, että johtaja on asiantuntija itsekin, Lepomäki sanoi.

Lepomäki korosti, että kokoomuksen ongelma ei ole muodostunut pelkästään Stubbin kaudella.

– Tämä on niin syvällinen ongelma, että emme voi odottaa sen korjaantuvan vaihtamalla henkilöä.

– Kyse on määrätietoisesta työstä, ja sen vuoksi on tärkeää, että johtajalla on ensisijaisesti visio, ja se meiltä puuttuu. Keskustalla tämä johtaminen on huomattavan paljon tasokkaammalla tasolla kuin meillä, Lepomäki vertaili.

”Tiedän mitä kokoomus tarvitsee”

Petteri Orpo totesi, että hän tekisi paljonkin toisin.

– Me olemme kaikki erilaisia persoonia, ja kokoomuksen johtaminen lähtee persoonasta. Miten kukin lähtee rakentamaan omaa joukkuettaan ja miten näkee kokoomuksen.

– Minä ammennan sen oman ajatukseni kokoomuksen johtamisesta siten, että olen tehnyt tätä hommaa yli kaksikymmentä vuotta. Minä tunnen kokoomuslaiset joka puolella Suomea, minä olen toiminut politiikassa eri tasoilla. Minä väitän tietäväni, mitä kokoomus tarvitsee, Orpo sanoi.

Hänen mukaansa kokoomus tarvitsee selkeää järjestötyötä, vaalityötä ja ohjelmatyötä.

– Me tarvitsemme sitä, meidän keskeiset ministerit, kansanedustajat ja luottamushenkilöt jalkautuvat paikallistasolla ihmisten pariin.

– Tehdään ihmislähtöistä ja -kasvoista politiikkaa ja puhutaan ihmisten kieltä, niin että ihmiset ymmärtävät. Minä haluaisin lähteä tekemään kokoomusporukan kanssa haalarihommia, rakentamaan uuta kokoomuksen nousua siihen tavoitteeseen, että vuoden päästä me voitamme kunnallisvaalit.

– Se lähtee siitä omasta tavasta toimia. Minä olen motivoitunut, kun mielestäni tiedän, mitä tarvitaan ja lähdetään tekemään töitä, Orpo totesi.

”Sinisellä sydämellä”

Alexander Stubb sanoi olevansa samaa mieltä siitä, että leikkauspolitiikka ei ole kokoomuksen politiikkaa. Uskottava talous- ja finanssipolitiikka on.

– Me kokoomuslaiset olemme sinnikästä porukkaa. Me teemme tätä työtä aatteen palosta ja me teemme sitä pitkäjänteisesti.

– Siinä olen Elinan kanssa eri mieltä, että tämä on asiantuntijaorganisaatio. Tämä on maailman hienoin kansanliike. Tätä ei johdeta asiantuntijamaisesti vaan sinisellä sydämellä, alhaalta ylöspäin ja toisesta ihmisestä välittäen. Asiantuntijuus on tietysti plussaa, Stubb sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)