Verkkouutiset

Kokoomus esittää veronkevennyksiä turpeelle

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Janne Sankelon mukaan puolue on valmis muuttamaan kotimaisten polttoaineiden veroperusteita jo ensi vuodesta alkaen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Turpeen veroperusteita kiristettiin ja puuhakkeen tuotantotuki pieneni vuoden 2013 alusta alkaen. Kun kivihiilen maailmanmarkkinahinta on pudonnut, turve ja hake ovat menettäneet kilpailukykyään suhteessa kivihiileen.

– Kokoomuksella on valmiutta tarkastella turpeen ja puuhakkeen kilpailukykyä myös verotuksellisin keinoin jo vuoden 2015 alusta, Janne Sankelo sanoo Verkkouutisille.

Hän muistuttaa, että kevään kehysriihessä päätettiin perua ensi vuodelle suunnitellut uudet kiristykset turpeen ja hakkeen veroperusteisiin.

Alexander Stubbin (kok.) hallituksen ohjelmassa luvataan edistää ”ratkaisuja kotimaisten polttoaineiden hakkeen ja turpeen kilpailukyvyn turvaamiseksi suhteessa kivihiileen”.

– Turpeen ja puuhakkeen kilpailukyvyn edistäminen verotuksellisin keinoin olisi luonnollinen jatkumo käydä vielä tarkemmin hallitusohjelmakirjauksen mukaisesti asiaan kiinni, Sankelo toteaa.

Vihreiden lähtö vaikuttaa

Sankelo arvioi, että vihreiden lähtö hallituksesta voi helpottaa muutenkin energiaan liittyvien päätösten tekemistä.

– Uskoisin, että hallitukseen jää sellaisia poliittisia voimia, jotka näkevät paremmin ne mahdollisuudet, joita kotimainen biotalous voi merkitä Suomelle tulevaisuudessa.

Uuden kasvun luomiseksi tarvittaisiin Sankelon mielestä toimenpiteitä, joilla saataisiin vietyä eteenpäin sellaisiakin hankkeita, jotka ovat patoutuneet lupakäsittelyyn.

– Kotimaisten energioiden parissa on lupaprosesseissa haasteita, niitä on luvattu selvittää ja viedä toimenpiteisiinkin.

Sankelo toivoo, että jatkossa olisi mahdollista hakea aiempaa enemmän yhteistyötä opposition kanssa.

– Jos meillä on kansallinen yksituumaisuus siitä, että on olemassa itse rakennettuja esteitä talouskasvulle, jotka on viisasta tässä tilanteessa poistaa, niin kyllä sellaiseen työhön varmasti kannattaa valjastaa kaikki poliittiset voimat Suomessa, Sankelo sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)