Verkkouutiset

IL: Jan Vapaavuori ja Anni Sinnemäki yhtä suosittuja pormestariksi

Vihreät ja kokoomus lähtevät Helsingissä kuntavaaleihin tasaväkisistä asemista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tiedot selviävät Tietoykkösen Iltalehden toimeksiannosta tekemästä gallupista. Gallupin mukaan vihreiden kannatus Helsingissä olisi nyt 27,7 prosenttia ja kokoomuksen 25,3 prosenttia. Tutkimuksen virhemarginaali on 3,2 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Myös puolueiden pormestariehdokkaat ovat henkilökohtaisessa suosiossaan tasaväkisiä. Kokoomuksen Jan Vapaavuoren ja vihreiden Anni Sinnemäen keskinäisessä vertailussa Sinnemäki kerää 45 prosentin ja Vapaavuori 44 prosentin kannatuksen. Vertailussa kysyttiin, kumman valitsisit pormestariksi, jos vaihtoehtoina olisivat vain Vapaavuori Sinnemäki.

Sinnemäen kannattajaprofiili on kuitenkin huomattavasti rajatumpi kuin Vapaavuorella. Hän kerää tukea lähinnä vasemmistolaisilta äänestäjiltä. Iltalehden gallupissa Sinnemäkeä ilmoittavat tukevansa iso osa vihreiden (83 %) ja vasemmistoliiton (78 %) kannattajista.

Sen sijaan lähempänä poliittista keskustaa Sinnemäki ei enää herätä innostusta. Esimerkiksi SDP:n kannattajista vain 39 prosenttia ilmoittaa tukevansa Sinnemäkeä, kun Vapaavuoren vastaava luku on 51 prosenttia.

Vapaavuori kerää Sinnemäkeä vahvemman tuen myös omiltaan, eli kokoomuksen äänestäjiltä (91 %), sekä ”muiden puolueiden” äänestäjiltä. Iltalehden gallupissa tähän joukkoon oli niputettu myös Helsingin pienpuolueita, kuten keskusta, kristillisdemokraatit ja RKP.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)