Verkkouutiset

Eero Heinäluoma: Yrittäjyyden tukeminen tärkeämmälle sijalle SDP:n ajattelussa

Eero Heinäluoma haluaa SDP:n terästäytyvän myös ympäristökysymyksissä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

SDP:n kansanedustaja Eero Heinäluoma kehottaa puoluetta uudistumaan, mutta tekemään sen omien arvojen pohjalta.

– Työn kunnioitus ja pyrkimys täystyöllisyyteen sekä ihmisten tasa-arvo säilyttävät merkityksensä myös tässä ajassa. Yrittäjyyden tukeminen ja ympäristöstä huolehtiminen on nostettava ajattelussamme entistä tärkeämmille sijalle, sanoi Heinäluoma Porin työväenyhdistyksen vuodenvaihteen juhlassa.

– Suomen kohtalo ratkeaa tänään siinä, miten saamme kaikki työikäiset ja työkykyisenä takaisin töihin. Nyt lähes puoli miljoonaa suomalaista on vailla työpaikkaa, ja tämän seurauksena myös hyvinvointiyhteiskuntamme tasa-arvoiset palvelut ovat vaarassa. Siksi sosialidemokraattien toiminnan kärjessä tulee olla tervettä kasvua, talouden toimeliaisuutta ja työllisyyttä tukevan ohjelman toteuttaminen, arvioi Heinäluoma.

Heinäluoman mukaan sosiaalidemokraattinen tavoitteissa tarvitaan jatkossakin vahvaa valtiota edistämään niin tasapainoisen talouden kuin yhteiskunnallisen tasa-arvon tavoitteita. Heinäluoman ajattelussa valtiolla on tänäänkin merkitystä niin yritystoiminnan edellytysten luomisessa kuin tasapainoisen aluekehityksen ja ihmisten keskinäisen tasa-arvon edistäjänä.

– Syntyessään runsas sata vuotta sitten työväenliike oli vahvasti aikansa yrittäjien, käsityöläisten liikettä. Tänään meidän täytyy rakentaa uudelleen suhteemme pienyrittäjyyteen, sillä tässä joukossa on paljon tulevaisuuden työpaikkojen synnyttäjiä. Arvonlisäverohelpotukset ja tuki ensimmäisen työpaikan palkkaamiseen ovat tavoitteita, jotka toteutuessaan tekisivät yritystoiminnan aloittamisesta aikaisempaa helpompaa ja riskittömämpää.

Heinäluoma kaipaa myös SDP:n ympäristöprofiilin vahvistamista. Heinäluoman mukaan kestävällä talouskasvulla ja toimivalla ympäristönsuojelulla on tänäänkin yhteytensä.

– Sosialidemokraatit olivat 1969 ensimmäinen puolue, joka hyväksyi juurevan ympäristöohjelman ja vei muun muassa ilman ja vesiensuojelun tavoitteet lävitse seuraavien kahden vuosikymmenen aikana. Liikkeen pitää uudelleen lunastaa tämä edelläkävijän roolinsa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)