"Asevelvollisuudesta luopumista vaativat tahot, jotka eivät ole kiinnostuneita maanpuolustuksesta"

Asevelvollisuuden vastustajat perustelevat kantaansa tasa-arvolla – unohtaen, että yleinen asevelvollisuus on nimenomaan tasa-arvoinen tapa toteuttaa maanpuolustusvelvollisuus, sanoo kansanedustaja Jussi Niinistö (ps.).

  • LKS 20130629 Jussi Niinistö valittiin Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtajaksi Perussuomalaisten puoluekokouksessa Joensuussa 29. kesäkuuta 2013, LEHTIKUVA Martti Kainulainen

    Jussi Niinistö.

    ()

- Se on tasa-arvoinen kaikille miehille ja naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen hakeutuneille naisille. Asevelvollisessa armeijassa yhteiskuntaluokasta, varallisuudesta tai koulutustaustasta riippumatta kuka tahansa voi edetä upseeriksi. Näin ei ole ammattiarmeijoissa, Niinistö totesi Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan Maanpuolustus, sukupuoli ja tasa-arvo –seminaarissa Helsingissä.

Niinistö sanoo, ettei hän kannata ns. sukupuolineutraalia asevelvollisuutta.

- Sille ei ole yksinkertaisesti Suomessa maanpuolustuksellista tarvetta eikä taloudellisia edellytyksiä. Kannatan kuitenkin naisten osallistumista kutsuntoihin. Maanpuolustustietoutta emme saa evätä naisilta, sillä kaikilla Suomen kansalaisilla on perustuslaillinen velvollisuus osallistua isänmaan puolustamiseen.

Niinistö toteaa, että asevelvollisuudessa on kyse siitä, miten tehokkaimmin ja edullisimmin järjestämme oman maamme puolustuksen.

- Suomen kokoisen maan uskottava puolustaminen on käytännössä mahdotonta ilman yleistä asevelvollisuutta. Asevelvollisuudesta luopumista vaativat juuri ne tahot, jotka eivät ole kiinnostuneita maanpuolustuksesta, hän sanoo.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.