Verkkouutiset

Yle: Venäjän median varoitus Suomelle – ”eurooppalaiset naiset ovat itämaisten miesten mieleen”

Venäjän mediassa on viime aikoina kritisoitu Suomen pakolaispolitiikkaa ja lastensuojelua.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”EU:lla ei edelleenkään ole selvää käsitystä, mitä hallitsemattoman ja loppumattoman pakolaisvirran kanssa pitäisi tehdä… Ehkä tämän vuoksi jotkut poliitikot yrittävät löytää katastrofista jotain positiivista, vähintään itselleen. Miten muuten kuin oman profiilin kohottamiseksi voisi tulkita pääministeri Juha Sipilän (kesk.) ilmoituksen oman asunnon antamisesta turvapaikanhakijoiden käyttöön”, kysyttiin Venäjän NTV kanavalla viime kuun puolivälissä.

Ylen toimittaja Jarmo Mäkelä on kerännyt Venäjän median viimeaikaista Suomi-uutisointia tähän juttuunsa. Hän luonnehtii Venäjän median uutisointia Euroopan ja Suomen pakolaiskriisistä ”ilkeäksi ja pahantahtoiseksi”.

Samassa NTV:n uutisessa todetaan, että ”sadat eurooppalaiset lehdet kertoivat jalomielisestä kutsusta, mutta vain yksi rohkeni mainita, että Sipilöiden naapurit olivat shokissa”.

Venäläisuutisen mukaan totuus, jota Euroopassa pyritään peittelemään, on se, että yhä suurempi joukko eurooppalaisista ei halua ”elää rinta rinnan muukalaisten kanssa”.

Mäkelä nostaa esiin toisenkin esimerkin. Se on Venäjän viitoskanavalta.

”Kansalaisten ollessa hädissään pakolaistulvan edessä EU:n virkamiehet vaikuttavat sokerissa kieritellyiltä – niin maireita heistä on tullut”, uutisessa sanotaan.

Viitoskanava haluaa myös lähettää viestin Suomeen.

”Jotkut ovat jo tarjonneet muukalaisten käyttöön asuntojaan, ja ehkä seuraavaksi he ryhtyvät jakamaan smokkejaan ja iltapukujaan. Esimerkkiä on näyttänyt jopa Suomen pääministeri Juha Sipilä luovuttaessaan vapaa-ajan asuntonsa pakolaisille. Sipilälle voisi sanoa tiedoksi, että eurooppalaiset naiset ovat kovasti itämaisten miesten mieleen”, kuuluvat terveiset.

Pakolaistilanteen lisäksi Venäjän mediassa on viime aikoina puhuttu jälleen suomalaisesta lastensuojelusta. Ilta-Sanomat kertoi keskiviikkona venäläismedian uutisoineen näkyvästi tapauksesta, jossa Jämsässä asuvan venäläisäidin 13-vuotias tytär on viety lastensuojelulaitokseen.

Venäläisuutisissa Suomen sosiaaliviranomaisten kerrotaan saaneen ”virallisen syyn” lapsen poisottamiseen siitä, että venäläisäiti oli kieltänyt tytärtään viettämästä aikaa tämän suomalaisen tyttökaverin kanssa. Tämä olisi väitetysti johtanut riitaan, joka ratkaistiin viemällä lapsi äidiltään.

Ilta-Sanomien mukaan Venäjällä väitetään muun muassa Suomen ottavan lapset pois vanhemmilta ja suositellaan venäläisiä olemaan matkustamatta maahan.

Ylen Mäkelä kertoo venäläismediassa jopa pyörineen väitteitä siitä, että Suomessa venäläisten lapset otetaan pois ja annetaan suomalaisiin koteihin. Syynä on erään uutisen mukaan se, että Suomen väestö ikääntyy ja se, etteivät maan homo- ja lesboparit kykene saamaan omia lapsia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)