Yle: Antti Rinteen puheet kummastuttavat – epäillään sekoittaneen asioita

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kertoi Raumasta asioita, jotka eivät pidä paikkaansa, kertoo Yle.

  • LKS 20170316 SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne eduskunnan kyselytunnilla Helsingissä torstaina 16. maaliskuuta 2017. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

    Antti Rinne.

    ()

SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen esiintyminen Ylen vaalitentissä keskiviikkona on herättänyt hämmästystä Raumalla. Rinne kehui lähetyksessä Rauman kaavoitusta.

– Raumalla on rakennettu iso broilerjalostamo ja -teurastamo. Se käyttää paljon vettä. Kunta kaavoitti samalle alueelle kalanviljelyslaitoksen, joka voi hyödyttää teurastamon jätettä raaka-aineenaan, Rinne sanoi.

Rinne viittaa HKScanin uuteen broilerjalostamoon, joka on rakenteilla Raumalle. Laitos ei ole vielä valmistunut, eikä sen viereen ole kaavoitettu kalankasvattamoa.

Rauman kaupunginjohtaja Kari Koski arvioi, että SDP:n puheenjohtaja on sekoittanut asioita.

– En tiedä, mistä hän on tämän käsityksen saanut. Broilerjalostamoon liittyen on kyllä heitetty idea kalankasvattamosta esille, mutta ei sinne sellaista ole kaavoitettu. Nykyisillä kalan hinnoilla se olisi muutenkin aika kallista, Koski sanoi Ylelle.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.