Verkkouutiset

Yhteiskuntasopimuksen jatko selviää heinäkuun lopussa

Hallitus tekee työmarkkinaosapuolille esityksen yhteiskuntasopimusprosessin jatkosta heinäkuun lopussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hallitus on keskustellut tänään keskiviikkona työmarkkinaosapuolten kanssa yhteiskuntasopimuksesta.

Viimeisen kahden viikon aikana hallitus ja työmarkkinaosapuolet ovat käyneet tiivistä vuoropuhelua asiasta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hallitus tekee käytyjen keskustelujen perusteella esityksen prosessin jatkosta heinäkuun lopussa ja odottaa seuraavan vaiheen tuloksia 21. elokuuta mennessä.

Palkansaajajärjestöt ovat pitäneet yhteiskuntasopimukselle asetettua aikataulua epärealistisena ja vaatineet neuvotteluiden lykkäämistä. Hallitusohjelman mukaan hallituksen oli tarkoitus tehdä esityksensä yhteiskuntasopimukseksi heinäkuun loppuun mennessä, ja hallitus odotti työmarkkinaosapuolten sitoutuvan siihen 21. elokuuta mennessä.

Tänään kuitenkin sovittiin, että elokuussa neuvotellaan siitä, mitä yhteiskuntasopimukseen tulisi. Varsinaiset yhteiskuntasopimusneuvottelut käytäisiin 21. elokuuta jälkeen, mikäli työmarkkinajärjestöt päättävät lähteä mukaan prosessiin. Muutokset työ- ja virkaehtosopimuksiin neuvoteltaisiin vasta syksyllä 2016.

Hallitus tavoittelee yhteiskuntasopimuksella yksikkötyökustannusten alentamista vähintään viidellä prosentilla vuoden 2019 tasolla. Mikäli yhteiskuntasopimusta ei synny, hallitus aikoo toteuttaa jo päättämänsä noin 1,5 miljardin euron leikkaukset ja veronkorotukset.

Jos sopimus syntyy, hallitus peruu leikkaukset ja veronkorotukset ja keventää ansiotuloverotusta miljardilla eurolla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)