Verkkouutiset

Sinuhe Wallinheimosta puolustusvaliokunnan va. puheenjohtaja

Eduskunta valitsi tiistaina väliaikaiset valiokunnat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnan valiokuntapaikoista päätettiin tiistaina täysistunnossa. Jako on väliaikainen siihen asti, kunnes uusi hallitus on nimitetty.

Kokoomus sai kolme puheenjohtajan paikkaa, joina toistaiseksi toimivat eduskuntaryhmän ja puolueen varapuheenjohtajat. Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja on kokoomuksen Sinuhe Wallinheimo, Outi Mäkelä on lakivaliokunnan puheenjohtaja ja suuren valiokunnan puheenjohtajaksi valittiin Anne-Mari Virolainen.

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajaksi tuli perussuomalaisten Maria Lohela. Perussuomalaisten Vesa-Matti Saarakkalasta tuli talousvaliokunnan puheenjohtaja. Perussuomalainen puheenjohtaja valittiin myös liikenne- ja viestintävaliokuntaan, ja hän on Pentti Oinonen.

Keskustalainen puheenjohtaja tuli maa- ja metsätalous- (Kauko Juhantalo), hallinto- (Esko Kiviranta), sivistys- (Tapani Tölli) ja valtiovarainvaliokuntaan (Timo Kalli). Valitut puheenjohtajat ovat väliaikaisratkaisussa näiden valiokuntien virkaiältään vanhimmat keskustalaiset jäsenet.

Sdp sai puheenjohtajan sosiaali- ja terveys-, työelämä- ja tasa-arvo- sekä tarkastusvaliokuntaan. Puheenjohtajat ovat samassa järjestyksessä Anneli Kiljunen, Tarja Filatov ja Katja Taimela.

Vasemmistoliitto sai perustuslakivaliokunnan puheenjohtajuuden. Tehtävää hoitaa toistaiseksi Annika Lapintie.

Eduskunnan ympäristövaliokuntaa johtaa nyt vihreiden Emma Kari ja tulevaisuusvaliokuntaa Rkp:n Thomas Blomqvist.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)