Verkkouutiset

Näinä vuodenaikoina löytyvät parhaat ja halvimmat vuokra-asunnot

Vuokraturvan Timo Metsolan mukaan vain harva osaa huomioida, että huhti- ja joulukuussa kilpailevia asunnonhakijoita on selvästi vähemmän.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vuokra-asuntoa haluavalle parhaita ajankohtia asunnon etsintään ovat huhtikuu ja joulukuu, sanoo Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola blogissaan.

Vuokra-asunnon etsiminen voi olla hankalaa, mutta huhti- ja joulukuussa asunnon löytäminen voi olla helpompaa.

”Joulukuussa ihmisillä on paljon muuta mielessään, ja asuntoasioiden miettiminen siirtyy helposti myöhemmäksi. Lisäksi uudenvuoden aatto tai uudenvuodenpäivä ei tunnu houkuttelevilta muuttopäiviltä”, Metsola sanoo.

”Huhtikuu taas päättyy vappuun. Vapun aaton ja vappupäivän viettämiseen liittyy monella paljon perinteitä. Ilman mitään erityistä syytä harva tulee ajoittaneeksi kuun vaihteessa tapahtuvaa muuttoa vapun kanssa päällekkäin”, hän lisää.

Vuokra-asuntojen muuttopäivä on tyypillisesti juuri kuunvaihteessa. Vain huhti- ja joulukuu päättyvät juhlapäiviin, mikä selittää niiden epäsuosiota asunnon etsijöiden keskuudessa.

”Todella harva tietää ja osaa huomioida sen, että näiden kahden kuukauden aikana kilpailevia asunnonhakijoita on selvästi tavallista vähemmän liikkeellä. Vuokra-asuntopulaa päivitellään kovaan ääneen, mutta näihin kahteen suvantopaikkaan harva silti keksii muuttoaan taktikoida”, Metsola sanoo.

Hänen mukaansa Vuokraturvalla on joka huhtikuu vaikeuksia saada kaikkia toukokuun alusta vapautuvia asuntoja vuokralle. Metsola kertoo, että vuokrapyyntöjä joudutaan huhtikuussa pitämään maltillisempina kuin yleensä. Tilannetta hyödyntävä voi siis saada sekä sopivamman että edullisemman asunnon.

”Tänä vuonna huhtikuulle osuu lisäksi myös pääsiäinen, jonka takia kaksi työviikkoa jää teholtaan vajaiksi ja kaikkien asuntojen vuokralle saaminen on tavallistakin hankalampaa. Huhtikuussa asuntoa etsivän vuokralaisen asema on siten erityisen hyvä”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)