Verkkouutiset

IS: Suomeen tulee satoja venäläisvirkamiehiä Vladimir Putinin mukana

Venäjän presidentin vierailu vaatii massiiviset järjestelyt.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän presidentti Vladimir Putin saapuu torstaina tapaamaan tasavallan presidentti Sauli Niinistöä Savonlinnaan. Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan vierailun ennakkojärjestelyt ovat olleet valtavat, vaikka Venäjän presidentti ei ilmeisesti yövy Suomessa.

Venäjän ilmavoimien Il-76 -kuljetuskone toi jo ennakkoon Lappeenrannan lentokentälle kalustoa, kuten viestintälaitteistoa ja ajoneuvoja. Presidentin vierailua varten on tuotu myös runsaasti elintarvikkeita. Joidenkin tietojen mukaan Putinin mukana tulisi jopa satoja venäläisvirkamiehiä. Osa heistä on saapunut lentäen, toiset taas maateitse.

Ilta-Sanomat on haastatellut Putinin vuoden 2010 Suomen vierailua järjestämässä ollutta Lappeenrannan turvallisuuspäällikköä Ari-Pekka Meurosta. Hänen mukaansa järjestelyt olivat samankaltaiset tuolloinkin. Myös seurueen koko oli samaa luokkaa.

– Olihan meillä paikallistakin väkeä. Oli poliiseja, rajamiehiä ja kaupungin porukkaa värvätty pilvin pimein. Päämies ei ihan noin vain liiku, Meuronen toteaa.

Vladimir Putin ja Sauli Niinistö tapaavat Punkaharjulla. Sen jälkeen presidentin käyvät höyrylaivaristeilyllä ja katsovat Bolshoi-teatterin Jolanta-oopperan Olavinlinnassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)