Verkkouutiset

LM: ”Viinaranneke saa ihmiset tekemään humalaostoksia ja he menettävät lopulta luottotietonsa”

Oluttapahtuman viinarannekkeet ihmetyttävät viranomaisia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lännen Median jutun oluttapahtuman viinarannekkeista on julkaisut muun muassa Kainuun Sanomat. Helsingin Suuret oluet – pienet panimot -tapahtumassa ei voi maksaa maksukortilla. Kos käteistä ei ole, asiakkaalle tehdään luottopäätös ja tarjotaan luottoranneketta, jolla voi ostaa tapahtumassa alkoholia enintään 500 eurolla.

Lasku tulee perästä. Ranneke toimii siten ”rajattuna luottokorttina”.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston alkoholiyksikön päällikkö aikoo lähettää rannekkeista selvityspyynnön järjestäjälle Lammin Sahdille. Valvirassakaan asiaa ei tunneta. Uuden käytännön luonnehditaan olevan harmaalla alueella. Velaksi myynti on toistaiseksi laitonta, mutta luottokorteilla voi ostaa velaksi.

Lammin Sahdin Pekka Kääriäinen sanoo LM:lle, että ”jos tämä on laitonta, niin sitten Visat ja MasterCardit heti pois alkoholimyynnistä. Se loppuu siihen sitten. Tämä on aivan sama asia”.

A-klinikkasäätiön johtava ylilääkäri Kaarlo Simojoki sanoo Lännen Median haastattelussa, että käytäntö kuulostaa huolestuttavalta.

”Hieman realistisemmin kun suomalaiseen alkoholinkäyttöön suhtautuu, niin se, että käyttö jäisi pariin olueen, on epätodennäköistä. Pienessä nousuhumalassa on hyvä fiilis, ja kun humaltuu, voi äkkiä ostaa enemmän kuin oli tarkoitus. Varsinkin, jos ostaminen on tehty nykyistä helpommaksi”, A-klinikkasäätiön Simojoki toteaa.

LM:n mukaan Simojoki arvioi, että ”viinarannekkeiden seurauksena entistä useammat ihmiset menettävät maksukykynsä ja luottotietonsa, kun alkoholin vaikutuksen alaisena tehdyistä, harkitsemattomista viinaostoista tulee viimein lasku kotiin”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)