Verkkouutiset

”Tämä on vapauden voitto”

Liikeaikalain kumoamista itse aloitteellaan ajanut kokoomuksen Outi Mäkelä pitää eduskunnan päätöstä voittona vapaudelle ja kuluttajille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Outi Mäkelä riemuitsee tiedotteessaan eduskunnan keskiviikkoisesta norminpurkupäätöksestä, jolla kauppojen aukiolot päätettiin vapauttaa.

Mäkelän mukaan päätös on ”historiallinen käänne” ja merkittävä askel kontrolliyhteiskunnasta kohti vapautta. Hänen mukaansa ratkaisu tulee näkymään positiivisesti sekä taloudessa että ihmisten elämässä.

– Kaupan ala on jo vastannut ratkaisuun ilmoittamalla, että aukioloja laajennetaan ja uutta väkeä palkataan. Ihmisten mahdollisuudet asioida kaupassa itse haluaminaan aikoina kasvavat.

– Myös kauppa hyötyy, kun aukiolot voi esimerkiksi turistisesonkeina määritellä oman kannattavuuden näkökulmasta ilman, että siihen tarvitsee erikseen anoa poikkeuslupia aluehallintovirastosta. Tämä voi olla alku positiiviselle kierteelle, jonka ei saa antaa pysähtyä. Nyt vain hallitukselta lisää samanlaisia esityksiä, byrokratiaa alas ja lisää vapautta ihmisille ja yrityksille, Outi Mäkelä toteaa.

Hänen mukaansa päätöksen saama myönteinen vastaanotto on signaali hallitukselle ”jatkaa kunnianhimoista linjaa normien järkevöittämisessä ja toimialakohtaisen sääntelyn purkamisessa”.

– Tyytyväisenä panin merkille, että merkittävä osa myös opposition kansanedustajista tuki tätä ratkaisua. Selvät lukemat kertovat, että pitkäaikainen vaikuttamistyö vapauden puolesta on vihdoin lyönyt läpi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)