Verkkouutiset

MT: Oras Tynkkynen suosituin vihreiden puheenjohtajaksi

Maaseudun Tulevaisuuden teettämän kyselyn mukaan äänestysikäisistä suomalaisista, jotka nimesivät suosikkinsa, 24 prosenttia kannattaa Oras Tynkkystä vihreiden johtoon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Entinen kansanedustaja Oras Tynkkynen on äänestysikäisten suomalaisten suosikki vihreiden seuraavaksi puheenjohtajaksi, kertoo Maaseudun Tulevaisuuden teettämä kysely.

Suosikkinsa kertoneista vastaajista Oras Tynkkysen valintaa toivoi 24 prosenttia.

Kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto sai 19 prosentin ja kansanedustaja Emma Kari 18 prosentin kannatuksen suosikkinsa valinneilta vastaajilta. Kansanedustaja Ozan Yanar sai 15 prosentin kannatuksen.

Vihreiden omien kannattajien joukossa eniten kannatusta saa Emma Kari. Vihreiden äänestäjistä häntä kannatti 40 prosenttia, Tynkkystä 20 prosenttia ja Yanaria 11 prosenttia.

Oras Tynkkynen on ehtinyt jo alustavasti kieltäytyä ehdokkuudesta. Emma Kari ei ole vielä ilmoittanut, aikooko olla ehdolla.

Kyselyn vastaajista joka toiselle äänestysikäiselle vihreiden puheenjohtajavaali on samantekevä, ja vain harvempi kuin joka viides osaa nimetä suosikkinsa. Kun Tynkkysen kannatus lasketaan suosikkinsa kertoneiden sijasta kaikista vastanneista, kannatus ei ole 24 vaan seitsemän prosenttia.

Vihreät valitsevat uuden puheenjohtajan Ville Niinistön tilalle kesäkuussa. Ville Niinistö on ollut vihreiden puheenjohtajana puolueen sääntöjen määrittelemän enimmäismäärän eli kuusi vuotta.

Maaseudun Tulevaisuuden teettämän kyselyn toteutti Gallup Elintarviketieto. Vastaajia oli 1 011 ja vihreiden kannattajia runsas sata.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)