Verkkouutiset

Tuloja entistä vaikeampi pimittää ulkomaille

Suomi sitoutuu automaattiseen verotietojen vaihtoon lähes 50 valtion kanssa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ulkomaisia tuloja on entistä vaikeampi pitää verotuksen ulkopuolella, kun Suomi alkaa saada laajasti tietoja ulkomaisissa pankeissa sekä rahoitus- ja vakuutuslaitoksissa olevista suomalaisten tuloista ja varoista.

Suomi allekirjoitti keskiviikkona sopimuksen automaattisesta pankkien sekä rahoitus- ja vakuutuslaitosten tilitietojen vaihtamisesta. Sopimuksessa on mukana lähes 50 valtiota ja oikeusaluetta. Sopimukseen tulee myöhemmin liittymään useita muita valtioita, kun ne ovat teknisesti valmiita aloittamaan automaattisen tietojenvaihdon.

Sopimuksessa allekirjoittajat sitoutuvat aloittamaan automaattisen tietojenvaihdon vuonna 2017, jolloin vaihdetaan tilitietoja vuodelta 2016. Sopimuksen allekirjoittajien joukossa ovat kaikki Euroopan unionin jäsenvaltiot mukaan lukien Itävalta, Kypros, Luxemburg ja Malta.

Lisäksi mukana ovat muun muassa Bermuda, Brittiläiset Neitsytsaaret, Caymansaaret, Gibraltar, Guernsey, Jersey, Liechtenstein ja Mansaari.

Sopimuksen mukaan finanssilaitokset ovat velvollisia tunnistamaan asiakkaansa ja näiden verotukselliset asuinvaltiot. Lisäksi välilliset omistajat eli erilaisia yhtiöitä tai yhteenliittymiä hallitsevat luonnolliset henkilöt on tunnistettava sovitussa laajuudessa.

Sopimuksen ansiosta Suomi saa automaattisesti laajasti tietoa siitä, mitä tuloja ja varoja Suomessa asuvilla henkilöillä on ulkomailla. Tämä vaikeuttaa huomattavasti mahdollisuuksia pitää tuloja verotuksen ulkopuolella.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)