Verkkouutiset

Paavo Väyrynen: Rajatarkastukset takaisin

Europarlamentaarikko Paavo Väyrysen mukaan Suomen tulisi naapurimaiden tapaan palauttaa osittaiset rajatarkastukset.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen tulisi palauttaa osittaiset rajatarkastukset, kuten Ruotsi, Tanska ja Norja ovat jo tehneet, sanoo veteraanipoliitikko Paavo Väyrynen tiedotteessaan.

Schengen-maat Ruotsi, Tanska ja Norja aloittivat osittaiset rajatarkastukset vuonna 2015 EU komission luvalla. Poikkeusluvan on voinut saada määrä-ajaksi puoleksi vuodeksi kerrallaan.

Ruotsi lopetti rajatarkastukset Tanskan rajalla tämän vuoden keväällä. Tanska sen sijaan lisäsi rajavalvontaa Saksan rajalla.

Väyrynen näkee viime päivien kuumentuneessa maahanmuuttokeskustelussa ikävää vastuun pakoilua.

– Koko Suomen hallituksen on tunnustettava vastuunsa niistä ongelmista, joita hallitsematon muuttoliike on Suomessa aiheuttanut. Parasta vastuun kantamista on toimia tehokkaasti uusien ongelmien välttämiseksi ja aiemmin syntyneiden korjaamiseksi.

– Myös toimintaa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden palauttamiseksi on tehostettava. Tarvittaessa on lainsäädäntöä muutettava.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)