Verkkouutiset

Paavo Väyrynen: Keskustan suhtautuminen kuntavaaliehdokkuuteeni on surkuhupaisaa

Europarlamentaarikon mukaan keskustan olisi viisasta antaa kansalaispuolueen jäsenten ja kannattajien olla mukana keskustan paikallistoiminnassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen kirjoittaa Uuden Suomen blogissa, että keskustan puoluejohdon suhtautumistapa Väyryseen ja hänen perustamaansa kansalaispuolueeseen voi olla vahingollinen keskusta-puolueelle. Väyrynen ihmettelee ensinnäkin puoluejohdon suhtautumista hänen jäsenyyteensä, jonka keskustan puoluesihteeri tulkitsi päättyneeksi, kun kansalaispuolue oli merkitty puoluerekisteriin.

Myös keskustan suhtautuminen Väyrysen kuntavaaliehdokkuuteen on hänen mukaansa ollut ”surkuhupaisaa”.

”Tarjouduin olemaan ehdolla Keminmaalla ja tukemaan siten puolueen vaalimenestystä. Kunnallisjärjestö olisi hyväksynyt minut ehdokkaaksi, mutta puolueen johto kielsi tämän. Kun asetuin sitoutumattomana ehdolle Helsingissä, puolueen pää-äänenkannattaja päätti lopettaa Eurooppa-kolumnieni julkaisemisen, vaikka olen puolueen sääntöjen mukaan Keskustan europarlamenttivaltuuskunnan jäsen”, Väyrynen sanoo.

Hänen mukaansa Suomenmaan päätoimittaja on vedonnut lukijapalautteeseen, jonka mukaan Väyrynen ”hajottaa kaikin voimin puoluetta”.

”Näin ei ole. Olen päinvastoin kehottanut kannattajiani pysymään Keskustassa ja vaikuttamaan sen linjaan. Toivon, että puolue palaa juurilleen ja että se menestyy.”

Väyrynen peräänkuuluttaa, että keskustan piirissä pitäisi käynnistää avoin aatteellinen keskustelu.

”Olen huomannut, että lähes kaikki keskustalaiset myöntävät minun olevan asioiden suhteen oikeassa, mutta minun sanotaan valinneen väärän menettelytavan. Käytin kärsivällisesti hyväksi kaikkia muita menettelytapoja, mutta ne eivät tuottaneet tulosta”, Väyrynen sanoo.

Hänen mukaansa kansalaispuolueen toimintaan on tullut vain harvoja keskustan jäseniä.

”Olen koonnut hengeltään alkiolaisen Kansalaispuolueen ohjelman tukijoiksi muiden puolueiden kannattajia ja sitoutumattomia suomalaisia. Ei kai tämä Keskustaa vahingoita?”

Kansalaispuolue ei Väyrysen mukaan toimi paikallisella tasolla eikä osallistu kuntavaaleihin, joten keskustan olisi viisasta antaa kansalaispuolueen jäsenten ja kannattajien olla mukana keskustan paikallistoiminnassa.

”Ja ennen muuta: Keskusta voisi ja sen tulisi luopua yltiöliberalismistaan ja palata alkiolaisille juurilleen”, Väyrynen päättää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)