Jan Vapaavuori: Kokoomus ei voi olla hallituksessa Jussi Halla-ahon PS:n kanssa

Jan Vapaavuoren mielestä hänen puolueensa ei tulisi olla hallitusyhteistyössä Jussi Halla-ahon johtaman perussuomalaisten kanssa.

  • LKS 20170216 Helsingin kokoomuksen piirikokous valitsi Euroopan investointipankin varapääjohtajana toimivan Jan Vapaavuoren kokoomuksen pormestariehdokkaaksi Helsingissä 16. helmikuuta 2017. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

    Jan Vapaavuori.

    ()

– Minusta selvää, ettei Kokoomus voi olla hallituksessa Halla-ahon PS:n kanssa. Liberaalia demokratiaa puolustettava. PS toki itse valitsee, Jan Vapaavuori toteaa tviitissään.

Vapaavuori on kokoomuksen ehdokas Helsingin pormestariksi. Hän toimii tällä hetkellä Euroopan investointipankin varapääjohtajana Luxemburgissa. Vapaavuori on aiemmin toiminut muun muassa elinkeinoministerinä ja asuntoministerinä.

Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho ilmoitti maanantaina olevansa käytettävissä, kun perussuomalaiset valitsee itselleen uuden puheenjohtajan ulkoministeri Timo Soinin tilalle kesäkuun puoluekokouksessa.

Juha Sipilän (kesk.) hallitukseen kuuluvat keskusta, kokoomus ja perussuomalaiset.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.