Verkkouutiset

Murhaajaraiskaaja vapaaksi: ”Miksi asiantuntijoita ei kuunnella?” – ”kuka kantaa vastuun, jos”

Kansanedustajan mielestä ehdonalaiseen päästettävän pitkäaikaisvangin tapauksessa olisi tullut kuunnella rikosseuraamusvirastoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Korkein oikeus on hylännyt rikosseuraamusviraston valituslupahakemuksen. Päätöksen myötä elinkautisvanki Abdigadir Osman Hussein pääsee ehdonalaiseen vapauteen ensi vuoden syyskuussa. Hän on tuolloin ollut vankilassa yli 20 vuotta.

Verkkouutiset kirjoitti tapauksesta huhtikuussa 2015 tässä ja tässä. Mies on tuomittu 13-vuotiaan tytön raiskaamisesta, 15-vuotiaan tytön murhasta ja lomallaan tekemästään nelivuotiaan lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Miehen karkottamisesta on kerätty nettiadressi, jonka on allekirjoittanut 62 000 ihmistä.

Kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) on tehnyt lakialoitteen, jotta raiskauksesta saisi aina ehdottoman vankeustuomion.

Heinonen ihmettelee KKO:n päätöstä ja sanoo, että ”tässäkin olisi minusta pitänyt kuunnella nyt ammattilaisia ja heidän lausuntojaan”.

”Murhasi 1995. Vuonna 2005 vankilalomalla käytti seksuaalisesti hyväksi lasta. Ensimmäinen kymmenen vuotta ei siis parantanut ja tehnyt hänestä vaaratonta. Nyt sitten oikeuden mielestä 10 seuraavaa vuotta on parantanut ja tehnyt vaarattomaksi? Asiantuntijat eri mieltä ja ihmettelen, että miksi asiantuntijoita ei kuunnella. Kuka kantaa vastuun jos?”, Timo Heinonen kirjoittaa Facebookissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)