Amerikkalaislehti: Suomi on Euroopan ylivoimainen ykkönen vankilapaoissa

Suomen avovankiloiden varjopuoli herättää huomiota maailmalla.

  • LKS 20160119 Elinkautisvankien tupa Suomenlinnan avovankilassa  Helsingissä 19. tammikuuta 2016. Oikeusministeriön ja Rikosseuraamuslaitoksen Rikos ja rangaistus -iltapäivä järjestettiin avolaitoksena toimivassa Suomenlinnan vankilassa. ... Suomenlinna prison in Helsinki, Finland on January 19, 2016. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

    Suomen avo- ja suljetuistakin vankiloista paetaan kärkkäästi. Kuvassa elinkautisvankien tupa Suomenlinnan avovankilassa.

    ()

Quartz-julkaisu uutisoi sunnuntaisessa jutussaan, että Suomi on saanut kiitosta edistyksellisistä avovankiloistaan, joissa vangit ovat päiväsaikaan vapaina.

"Tämä laskee kustannuksia ja johtaa matalampiin rikoksen uusimisen lukuihin kuin rikollisten sulkeminen perinteisellä tavalla lukkojen taakse. Toinen puoli on, että se tekee myös karkaamisen varsin helpoksi", Quartz kirjoittaa.

Julkaisu esittelee Euroopan neuvoston uusia tilastoja, joiden mukaan "Suomen vangeilla on Euroopan kutisevimmat jalat". Vuonna 2013 yksi kymmenestä vangista Suomessa pakeni. Tämän kerrotaan olevan kaksi kertaa enemmän kuin listan seuraavalla maalla Belgialla.

"Kyse oli lähinnä avoimista laitoksista tai loman aikana livistävistä vangeista. Mutta myös valvonnan alaisina Suomen vangit ovat Euroopan liukkaimpia - 45 vankia 10 000:sta pakeni suljetuista vankiloista 2013, enemmän kuin toiseksi tulleessa Sveitsissä, jossa heitä oli 37", julkaisu toteaa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.