Verkkouutiset

Vastaus Tarja Haloselle Ylellä: Uskonnosta ei saa tehdä perustetta jäädä maahan

Matti Vanhasen mukaan Suomen turvapaikkapolitiikkaa linjataan yhdessä EU:n kanssa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnan ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja, keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen (kesk.) tyrmää presidentti Tarja Halosen ehdotuksen pakkopalautuksista luopumisesta.

Vanhanen olisi varovainen puuttumaan viranomaistoimintaan ja huomauttaa Suomen luovan turvapaikkalinjaa yhdessä muun EU:n kanssa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Suomi ei yksin tee arvioita, vaan pitää yhteyksiä muihin Euroopan maihin. En ole viranomaisilta kuullut tällaista vaatimusta.

Vanhanen ihmetteli myös Halosen ehdotusta, että kääntyminen kristinuskoon olisi syy olla palauttamatta turvapaikanhakijaa islaminuskoiseen maahan. Halosen mukaan palautus voisi aiheuttaa vainoa uskontoa vaihtaneelle.

Vanhanen huomauttaa, että tällainen linja voisi luoda vetovoimatekijän: uskontoa vaihtamalla saisi oikeuden jäädä maahan.

– Olisin hyvin varovainen. Ei pitäisi tehdä uusia vetovoimatekijöitä.

Vanhanen sanoi luottavansa viranomaisten harkintaan ja siihen, että he selvittävät eri maiden olosuhteet, ennen kuin palautuspäätöksiä tehdään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)