Verkkouutiset

Hallitus pysyi pystyssä äänin 97-94

Alexander Stubbin hallitus nauttii eduskunnan luottamusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnan perjantaisessa täysistunnossa käytiin välikysymysäänestykset.

Kolmannessa ja ratkaisevassa äänestyksessä vastakkain olivat hallituksen nauttima luottamus ja vihreiden Pekka Haaviston esitys. Se oli hetkeä aiemmin voittanut vasemmistoliiton esityksen 107-84, joka puolestaan oli voittanut perussuomalaisten esityksen 120-70.

Hallituksen puolesta äänesti ratkaisevassa äänestyksessä 97 ja opposition puolella epäluottamusta 94 kansanedustajaa.

Poissa oli kahdeksan kansanedustajaa, neljä oppositiosta ja neljä hallituspuolueista: Jörn Donner ( r.), Ilkka Kanerva (kok.), Maria Lohela (ps.), Tom Packalen (ps.), Aila Paloniemi (kesk.), Pertti Salolainen (kok.), Timo Soini (ps.) ja Jutta Urpilainen (sd.). He ovat kaikki eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan USA:n matkalla.

Perussuomalaiset ja keskusta olivat tehneet välikysymyksen hallituksen talouspolitiikasta ja Suomen talouden kehityksestä.

Välikysymysäänestys oli vaalikauden ensimmäinen, jossa oppositioon siirtyneet vihreät äänestivät hallitusta vastaan. Sen myötä hallituksella on periaatteessa enemmistö täpärin luvuin 101-98.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)