Verkkouutiset

USU: Oppositiopuolueet valmiita yhteistyöhön perussuomalaisten kanssa

Muut oppositiopuolueet valmiita yhteistyöhön oppositioon jääneen perussuomalaisten kanssa, kertoo Uutissuomalainen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ryhmäjohtaja Aino-Kaisa Pekosen mukaan vasemmistoliiton eduskuntaryhmä kävi pitkän ja vaikean keskustelun siitä, miten perussuomalaisiin tulisi suhtautua.

– En pidä hyvänä poissulkevaa strategiaa, sillä olemme työkavereita. Kun olemme yhteisellä asialla, silloin voimme tehdä sen yhdessä, Pekonen sanoo. Yhteistä linjaa voi löytyä sosiaali- ja terveydenhuoltouudistuksen valinnanvapauden kritisoimisesta.

Myös vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Krista Mikkonen sanoo Uutissuomalaiselle, etteivät vihreät ole sulkemassa mitään ryhmää pois yhteistyöstä. Vihreät voi tehdä perussuomalaisten kanssa yhteistyötä, kuten minkä tahansa muun ryhmän kanssa.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne arvioi, että perussuomalaisten ja uuden ryhmän väliset jännitteet näkyvät salikeskustelussa.

– SDP tekee omaa oppositiopolitiikkaansa ja asiakysymyksissä tehdään yhteistyötä kaikkien halukkaiden kanssa, hän toteaa Uutissuomalaiselle.

Rinteen mukaan yhteistyön eväät perussuomalaisten kanssa ovat vähäiset, jos puolue pitää kiinni hallitusohjelmasta.

RKP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Stefan Wallin kertoo, että ryhmässä ei ole keskusteltu yhteistyöstä perussuomalaisten kanssa, mutta hän itse näkee, ettei ole järkevää kategorisesti torjua kaikkea eteen tulevaa.

– Voin kuvitella, että aika vähän sitä yhteistä silti tulee, hän sanoo.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayahin mukaan puolue tekee perussuomalaisten kanssa yhteistyötä tapauskohtaisesti, kuten muidenkin oppositiopuolueiden kanssa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)