Verkkouutiset

Suomen rahoittamissa kouluissa ylistetään itsemurhaiskujen tekijöitä

Seitsemän kansanedustajan kysymyksessä halutaan tietää, asettaako hallitus ehtoja palestiinalaiskoulujen rahoitukselle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viisi kristillisdemokraattien ja kaksi perussuomalaisten kansanedustajaa Peter Östmanin (kd.) johdolla kysyy palestiinalaispakolaisjärjestö UNRWA:n rahoituksesta. Suomi antaa YK:n UNRWA:lle vuosittain 4,5 miljoonaa euroa.

”UNRWA:ta on usealta eri taholta syytetty siitä, että sen ylläpitämissä kouluissa on oppilaille välitetty Israelin vastaista propagandaa, jossa yllytetään väkivaltaan. Kouluissa on muun muassa ylistetty itsemurhaiskujen tekijöitä ja heistä on tehty esikuvia pienille lapsille. On esitetty syytteitä myös siitä, että UNRWA:n kouluissa on toiminut opettajina henkilöitä, joilla on kytköksiä eri aseellisiin äärijärjestöihin”, kansanedustajien kirjallisessa kysymyksessä todetaan.

”Viimeisimmän Gazan sodan aikaan Hamasia syytettiin UNRWA:n koulujen käytöstä asevarastoina. Palestiinalaisalueilla käytössä olevia oppikirjoja on samoin kritisoitu niiden juutalaisvastaisen ja Israelin valtion olemassaolon oikeuden kieltävän sisällön vuoksi”.

Kysymyksen mukaan konfliktien ylläpitäminen ja syventäminen vihakasvatuksen kautta eivät sovi yhteen Suomen tavoitteiden kanssa.

”Tästä syystä Suomen tulisi asettaa tiukkoja ehtoja antamalleen avulle. Suomen rahoittamissa kouluissa ei saisi harjoittaa vihakasvatusta, oppimateriaalin tulisi olla neutraalia ja koulujen kiinteistöjä ei saisi käyttää sotilaallisiin tarkoituksiin”, kansanedustajat toteavat.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)