Verkkouutiset

Työttömyysvakuutusmaksut nousevat ensi vuonna

Sekä palkansaajan että työnantajan keskimääräiseen työttömyysvakuutusmaksuun on tulossa 0,15 prosenttiyksikön korotusta ensi vuodelle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Palkansaajan työttömyysvakuutusmaksusi tulee 0,65 prosenttia palkasta. Työnantajan työttömyysvakuutusmaksu olisi 0,80 prosenttia palkasta, jos palkkasumma on korkeintaan 2 025 000 euroa. Sen ylittävältä osalta työttömyysvakuutusmaksu olisi 3,15 prosenttia palkasta.

Maksujen korottaminen johtuu työttömyyden kasvusta, joka on vähentänyt vakuutusmaksutuloja ja lisännyt työttömyyspäivärahamenoja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Myös yrityksen osaomistajan työttömyysvakuutusmaksut nousevat hieman verrattuna tähän vuoteen. Yrityksen osaomistajan maksama palkansaajan työttömyysvakuutusmaksu on ensi vuonna 0,24 prosenttia, kun se tänä vuonna on 0,19 prosenttia palkasta ja osaomistajasta maksettava työnantajan työttömyysvakuutusmaksu on 0,80 prosenttia (0,75 %) palkasta.

Lisäksi työnantajan omavastuumaksun palkkasummarajoja korotetaan niin, että täysimääräinen omavastuumaksu peritään yrityksiltä, joiden palkkasumma on vähintään 32 400 000 euroa. Omavastuumaksua ei peritä lainkaan, jos palkkasumma olisi korkeintaan 2 025 000 euroa.

Työnantajan omavastuumaksu koskee lähinnä tilanteita, joissa työnantaja on irtisanonut 56 vuotta täyttäneen työntekijän eikä tämä ole työllistynyt uudelleen. Työnantaja vastaa näissä tilanteissa osittain työttömyysturvan rahoittamisesta.

Hallitus antoi asiaa koskevan esityksen eduskunnalle torstaina ja lain on tarkoitus tulla voimaan ensi vuoden alussa. Työttömyysvakuutusmaksut vahvistetaan kalenterivuodeksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)