Verkkouutiset

Erositko parisuhteesta? Älä toimi näin Facebookissa

Tuore tutkimus valottaa parisuhteesta eronneiden Facebookin käyttöä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kanadalaisen Western University -yliopiston tutkimuksen mukaan Facebook voi hankaloittaa ihmisen elämää parisuhteen päättymisen jälkeen.

Tutkimuksen ovat laatineet yliopiston mediatutkimuksen laitoksen tutkijat Veronika Lukacs ja Anabel Quan-Haase ja se on julkaistu Information, Communication & Society -tiedelehdessä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Lukacsin ja Quan-Haasen tutkimus paljastaa, että Facebookin käyttö voi lisätä huomattavasti eron jälkeistä ahdistusta. Vaikutus on suurimmillaan nuorilla ihmisillä.

Tutkimukseen osallistuneilta kysyttiin heidän Facebookin käytöstään. 88 prosenttia vastaajista vastasi myöntävästi, kun heiltä kysyttiin, ovatko he ”vakoilleet” entisiä kumppaneitaan Facebookissa. 62 prosenttia taas kertoi kokeneensa ahdistusta joutuessaan muuttamaan Facebook-statuksensa parisuhteessa olevasta takaisin sinkuksi.

Tutkijoiden mukaan kaikkein voimakkain Facebookin luoma ahdistuksen lähde eronneille on parien yhteinen digitaalinen historia.

Tutkimuksesta uutisoivan Medical News Todayn mukaan sosiaalisen median vaikutuksia erosta toipuvien ihmisten käytökseen ja psyykeeseen on tukittu aiemmin vain vähän.

Medical News Today kutsuu tutkimuksen paljastamia tietoja ihmisten kokemasta ahdistuksesta hälyttäviksi. Etenkin entisen kumppanin elämän seuraamista ja vanhojen yhteisten kokemuksien kaivelemista Facebookissa tulisi tutkimuksen tulosten perusteella välttää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)