Verkkouutiset

Venäjältä tulee Lapissa rajan yli yhä joka päivä turvapaikanhakijoita

Jo 634 henkilöä on tänä vuonna tullut Venäjältä Lappiin rajanylityspaikalle hakemaan turvapaikkaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tällä hetkellä turvapaikanhakijoita tulee Suomeen eniten Venäjältä. Tammikuussa saapui Ruotsin kautta Tornioon vain 118 turvapaikanhakijaa, mikä on selvästi aiempaa vähemmän.

Viime viikolla turvapaikanhakijoita oli 130. Edeltävällä viikolla tulijoita oli 112 ja sitä edeltävällä viikolla 86.

Lapin rajavartioston mukaan Sallan ja Raja-Joosepin rajanylityspaikoilla turvapaikkaa haki viime viikonlopun aikana yhteensä 58 henkilöä. Henkilöt ovat ylittäneet rajan Venäjältä Suomeen rajanylityspaikan kautta.

Rajavartiosto käynnisti viime viikolla 19 esitutkintaa laittoman maahantulon järjestämisestä. Sitä edeltävällä viikolla käynnistettiin 10 esitutkintaa.

Vuoden 2015 aikana Lapin rajavartioston rajanylityspaikoilla haki turvapaikkaa yhteensä 694 henkilöä, joiden joukossa oli kaikkiaan 32 eri kansalaisuutta.

Vuonna 2016 on tähän mennessä hakenut turvapaikkaa yhteensä 634 henkilöä, joiden joukossa on 28 eri kansalaisuutta. Pääosa turvapaikanhakijoista on afganistanilaisia, intialaisia, syyrialaisia ja bangladeshilaisia.

Rajavartioston mukaan Sallan ja Raja-Joosepin rajanylityspaikkojen liikennettä säännöstellään tarvittaessa, mikäli Venäjältä saapuu Suomeen suuria määriä turvapaikanhakijoita. Rajanylitysliikenteen säännöstelemiseksi liikenne keskeytetään tilapäisesti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)