Verkkouutiset

Suomalainen alkoholikulttuuri järkytti turvapaikanhakijan – VS: ”Hämmästyn, jos joku on raitis”

Somaliasta Suomeen tullut Osman Egal on huolissaan Suomen päihdekulttuurista lastensa takia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Somaliasta kotoisin oleva Osman Egal kertoo Vantaan Sanomille kokeneensa shokin saavuttuaan aikanaan 19-vuotiaana turvapaikanhakijana Suomeen. Heti ensimmäisenä viikonloppuna Egal näki aitiopaikalta suomalaisten humalaisten juhlintaa ja riitelyä. Hän asui Valkeakoskella hotellissa, jota vastapäätä oli ravintola.

– Menin ostamaan sieltä kupin kahvia. En voinut uskoa, että kaikki esillä olevat pullot ovat alkoholia, Egal kertoo VS:lle.

Nykyisin Egal on jo tottunut suomalaisten juomakulttuuriin.

– Nykyään hämmästelen, jos joku kertoo olevansa raitis, hän sanoo.

Somalian ja Suomen päihdekulttuurit eroavat hänen mukaansa kuin yö ja päivä.

– Somaliassa vain harvat käyttävät päihteitä, joilla tarkoitetaan pääasiassa alkoholia tai khatia. Jos joku käyttää ja jää siitä kiinni, hänestä tulee hylkiö. Hänet suljetaan yhteisön ulkopuolelle.

7 lapsen isä sanoo, että huoli lapsista on kova.

– On outoa, jos tällaisessa päihdekulttuurissa ei olisi huolissaan. Jokaisen vanhemman tulisi olla. Ryhmän paine on merkittävä asia, eri kulttuureissa ne ovat vain eri asioita. Silloin voi olla haastavaa olla oma itsensä ja elää omien arvojen mukaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)